16 Mart 2017 Perşembe

TÜRKİYE’DE ONKOLOJİ TESİSİ KURULACAK…

Neutec, Türkiye’de onkoloji ilacı üretmek için kolları sıvadı. Firma bu alanda dışa bağımlığı azaltmayı hedefliyor.

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda dış ülkelere bağımlılığı azaltma projeleri kapsamında yapılan yatırımlara her gün bir yenisi ekleniyor. Türk ilaç firmalarından Neutec de yeni yatırımlarında hedef rotasını onkoloji alanında ilaç üretimine çevirdi. Türkiye’nin onkoloji alanında yaptığı ciddi harcamalar ve dışa bağılılığından hareketle bu alanda geliştirdikleri projelere değinen firma yetkilileri,” Ülkemiz onkoloji alanında sağlık harcamalarına çok ciddi bütçeler ayıran ve dışa bağımlı bir ülke konumunda. Biz de Onkoloji ilaçlarının Türkiye’de geliştirilmesi ve üretilmesi için ilk adımı attık. Hedefimiz bu alanda dış ülkelere bağımlığı azaltmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak.” açıklamalarına yer verdiler.

Yeni İnhaler Molekülü Çalışmaları Başladı.
Ülkemizde ve Dünyada sık görülen hastalıklardan Astım ve KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) sağlığı ve insan hayatını ciddi anlamda tehdit ediyor. Kronik hava yolu iltihabı ve hava yolu darlığı ile karakterize olan ve sık görülen bu akciğer hastalıkları, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre 2004 yılı ölümlerinde 4’üncü sırada yer alırken Türkiye’de ise 4’üncü en sık görülen hastalıktık olarak kendini gösteriyor. Dolayısı ile Dünyada ve ülkemizde sağlık harcamalarında önemli bir paya sahip oldukları gibi ekonomik ve sosyal sonuçları nedeniyle önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadırlar. Bu hastalıkların tedavisinde kullanılan inhaler ürünlerinin Türkiye’de üretilmiyor olması ve bu konudaki dışa bağımlığın ortadan kalkması için yatırım yaptıklarını ifade eden Neutec yetkilileri,” Türkiye’nin dışa bağımlılığının fazla olduğu inhaler ürünlerinin Türkiye’de üretimi konusunda gerekli yatırımları yaparak, yerli üretilen inhaler ürünlerinin pazarda yer almasını sağladık. Bu alanda da Ar- Ge ve innovasyon çalışmalarına önem veriyoruz. İlaçların etkin maddelerinin çok büyük kısmının yurt dışından ithal edildiği ülkemizde, inhaler ürünlerde mikron seviyesinde kullanılan etkin maddelerden bazılarının Türkiye’de üretilmesi için tüm çalışmaları ve yatırımları tamamlayıp endüstriyel üretime geçişi başlatmış bulunmaktayız. ifadelerini kullandılar.


Global Pazarda Önemli Anlaşmalara İmza Attı.
Global anlaşmalara da imza attıklarına değinen firma yetkilileri,” İlaç sektörü bilindiği üzere yüksek hacimli Ar-Ge yatırımı gerektiren sektörlerden birisi konumunda. İlaçta Ar-Ge yatırımı ve innovasyon yeni tedavilere olanak sağlamaktadır. Yeni tedavilere hızlı erişimin yolu da o tedavilerin geliştirildiği ülkelerden biri olmaktır. Bu bakış açısı ile yabancı sermaye tarafından ithal edilen pek çok ürünün eşdeğerini Türkiye’de geliştiriyoruz. Ayrıca yurt dışı pazarlarda da önemli anlaşmalara imza attık. Bu anlaşmalardan biri global pazarda önemli payı bulunan ‘Takeda’ ile yapılan anlaşmadır. Global pazarda diğer bir önemli proje ise solunum sistemi grubundaki inhaler ürünler için çok uluslu bir firma ile yapmış olduğumuz anlaşmadır. Bu anlaşma ile ürünlerimizi Avrupa ve Amerika gibi regüle pazarlarda ruhsatlandırıp, jenerik ilaç olarak dünya pazarında da yer alacak.” gibi önemli açıklamalarda bulundular.