16 Kasım 2018 Cuma

EMRE KAYA’DAN ‘MÜSLÜM’ FİLMİNİN YAPIMCISINA ÇAĞRI!





Ünlü sanatçı Emre Kaya her Çarşamba Trt Müzik’te yayınlanan 
Emre Kaya Apayrı programıyla ses getirmeye devam ediyor.

Müslüm Gürses ile özdeşleşen ‘Tanrı İstemezse’ şarkısını söyleyen Emre Kaya’nın şarkının bir kısmını Gürses takliti yaparak okuması, stüdyodaki tüm seyircileri mest etti. Şarkının ardından Müslüm filminin yapımcısına çağrıda bulunan ünlü sanatçı; “Film gerçekten çok güzel olmuş. Ancak bir konuya parmak basmak gerekli. Bütün büyük isimler vefat ettikten sonra eşleri maddi sıkıntıya düşüyor. Cem Karaca’dan, Erol Büyükburç’a, Barış Manço’ya kadar... O yüzden ben buradan filmin yapımcısına çağrıda bulunuyorum. Şu ana kadar yaklaşık 50 milyon lira kazanmış film, umarım daha da çok kazanır. Ancak Muhterem Nur’a da kazancın belli bir yüzdesi aktarılır diye ümid ediyorum. Böylesine büyük bir sanatçının eşinin ileride herhangi bir ‘sıkıntıya düştü’ haberi bir sanatçı olarak benim içimi acıtır çünkü...”  diye konuştu.

LAHMACUNUN YENİ GÖZDESİ “MAHİR LOKANTASI”


Yaklaşık üç yıl önce Osmanbey’de açılan ve kısa sürede müdavimleri oluşan Mahir Lokantası kebap konseptini hizmete sokarak  lahmacunun en lezzetli halini müşterileriyle buluşturarak dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.


İstanbul'da birçok ünlünün de uğrak yeri olan mahir kebap, lahmacunun en lezzetli halini gece 24:00' e kadar müşterilerine sunuyor. Urfa usulü ince hamurlu çıtır çıtır lahmacunları, yiyenleri müdavimi yapıyor.

İstanbul Şişli’de Güneydoğu mutfağının en güzel yemeklerini sunan Mahir Lokantası şehir için yeni bir alternatif. Kullanılan malzemelerin kendi ana vatanından geldiği mutfakta yemekler, döküm tencereler, toprak çömlekler ve taş fırınlarda hazırlanıyor. Adını lokantanın sahibi Mahir Nazlıcan’ dan alan mekân, isminin anlamına uygun maharetli bir yerde olduğunuzu hissettiriyor.
Tezgâhını çeşit çeşit et yemekleri, alinazik, iç pilavlı taraklık, antep beyran, mumbar dolması, burma kadayıf ve sebzeli güveçlerle donatan Mahir Lokantası son zamanlarda oldukça revaçta. 
Böyle bir mekânda insanın göz ve mide olarak doymaması mümkün değil. Bu yemeklerin lezzetindeki en önemli özellik, kullanılan her malzemenin kendi yöresinden getiriliyor olması. Kızıltepe’nin bulguru, Antep’in baharatları, kurutulmuş sebzeleri… Et Mardin’den, zeytin Gemlik’ten. Yemeklere hafifliğini veren zeytinyağı ise kendi imalatları...