25 Nisan 2018 Çarşamba

KESİLECEK DENİLEN AYAĞI LOKAL ANESTEZİ İLE KURTARDI…


Damar tıkanıklığından dolayı ayağı kangren oldu. Şiddetli ağrılardan dört ay hiç uyumadı. Kesilecek denilen ayağını ise Prof. Kalko lokal anestezi ile yaptığı ameliyatla kurtardı.


76 yaşındaki Sakaryalı işçi emeklisi Süleyman Ildır bundan dört ay önce şiddetli bacak ağrısı ile hastaneye başvurdu. Damar tıkanıklığı tanısı konulan 4 çocuk babası yaşlı adama kangren tanısı ile ampütasyon kararı verildi. Çocuklarının araştırması sonucu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko’ya başvuran ailenin yüzü güldü. Ildır’ı lokal anestezi ile ameliyata alan başarılı cerrah damarı açtı ve ayağı kesilmekten kurtardı.

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Süleyman Ildır,” Bundan yaklaşık dört ay önce ayağımda çok şiddetli ağrılar yaşamaya başladım. Öyle ki, bu süre zarfında gözüme neredeyse hiç uyku girmedi. Ağrılarım o kadar şiddetliydi ki, çocuk gibi oturup ağladım günlerce. Sesimi komşular bile duydu. Sakarya’da önce Buerger tanısı kondu ve ayağımın kesileceği söylendi. Çocuklarımın araştırması ile Prof. Yusuf Kalko’ya ulaştık. Burada kalbimdeki ritim bozukluğundan dolayı bacağıma pıhtı attığı ve damarın bundan dolayı tıkandığı söylendi. Bunun sonucunda ameliyata alındım. Yusuf hoca benimle konuşa konuşa yaptı ameliyatımı. Tedavim hala devam ediyor ama ağrılarım kesildi çok şükür. O günden beri rahat uyku uyuyabiliyorum. En önemlisi de kesilecek denilen ayağım kurtuldu” dedi.


Hastanın durumunu değerlendiren ve uyguladıkları tekniği anlatan Prof. Dr. Yusuf Kalko,” Süleyman amca bize geldiğinde ayağı gerçekten çok kötü durumdaydı. Kalbindeki ritim bozukluğundan dolayı bacağa pıhtı atmış ve damarı tıkamış. Böbrekleri iflas etmişti neredeyse, kanında çok ciddi enfeksiyon vardı. Aslında bu hastada ayağından önce hayatınızı kurtarmamız gerekiyordu. Minimal İnvaziv Damar Cerrahisi yöntemi ile konuşa konuşa yaptık Süleyman amcanın ameliyatını. Damarı açmayı başardık dolayısı ile ayağını da hayatını da kurtarmış olduk. Ameliyat sonrası geldiği kontrolde durumu gayet iyiydi. Ağrıları kesilmiş, rahat uyku uyuyabildiğini söyledi. Tedavi süreci devam ediyor” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder