30 Ağustos 2017 Çarşamba

HELEN DORON’DA 3 AYLIK BEBEKLER İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR…


 Helen Doron İstanbul’daki yeni şubesini geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa’da açtı.  Dil bilimci Helen Dorun tarafından geliştirilen sistem 3 aylık bebeklere İngilizce öğrenme imkanı sağlıyor.




Heledon Doron yetkilileri,” Bilimsel ve akademik çalışmaların da desteklediği Helen Doron Erken İngilizce ile çocuklarımızın artık iki anadili oluyor. 0-12 Yaş Erken İngilizce Sistemi, İstanbul Gaziosmanpaşa’da da  eğitime başladı. 1985’te dil bilimci Helen Doron tarafından geliştirilen sistem, bugün dünya çapında 34 ülkede 700 şubesiyle 1,5 milyondan fazla çocuğa anadil standartlarında İngilizce öğretmiş durumda. 25 yıldır denenen, başarısı ve etkinliği akademik ve bilimsel pek çok araştırmayla da desteklenen bu özel metodoloji; Gaziosmanpaşa Helen Doron’da  uygulanacak. Anaokulları ve diğer kurslardan farklı olarak Erken İngilizce eğitime başlama yaşını 3 aylık bebeklere kadar indiriyor. Böylece çocuğunuz büyürken sadece yeni bir dil öğrenmiyor, çift anadile sahip olmuş oluyor. Yenilikçi materyallerle, sürekli tekrara dayalı sistemi sayesinde Helen Doron’la İngilizce öğrenen çocuklar, öğrendiklerini bir daha unutmuyorlar.”şeklinde bilgi verdiler.



29 Ağustos 2017 Salı

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN BASİT ÖNLEMLER…


Saç denilince kadında da erkekte akan sular durur. Uzun ya da kısa fark etmez. Saç sağlıklı ve bakımlı göründüğü zaman daha estetik bir görüntü ortaya koyuyor. Sağlıklı bir saç için pek çok bakım yöntemi var ama evde alınacak çok basit önlemlerle de saçın sağlıklı kalmasını sağlayabiliyor muşuz meğer.  O zaman bu yazıya biraz vakit ayırıp sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yatmadan önce birkaç dakikanızı alacak çok basit önlemlerle saçı canlandırmanın formülünü aldım Medicana Hastanesi Saç, Saç Ekim Uzmanı ve Yöneticisi Sevgili Sogül Alcı’dan.




Yatmadan Önce Saçlarınıza Yapmanız Gerekenler…

Saç Fırçanızı İyi Seçin!  


Saçlarımızı tararken aynı zamanda saç köklerimize de masaj yapmış oluyoruz. Bu nedenle saç fırçanızın plastik veya keskin metal uçlu olmamasına dikkat etmelisiniz. Keskin uçlu taraklar saç diplerinizde yaralara, kabuklanmalara neden olabilir. Saç fırçası seçiminizi yuvarlak uçlu ve tahta fırçalardan yana yapın.


Jöle, Saç köpüğü, Biryantin gibi Ürünlerden Saçınızı  Arındırmadan Uyumayın!

Saş şekillendiriciler içinde birçok kimyasal madde barındırdığından uzun süreli saçlarınızda kalması saçlarınıza zarar verir ve dökülmelere neden olur. Gün içinde kullanılan saç şekillendiricileri saçlarımızı ağırlaştırır, yorar. Bu nedenle uyumadan önce mutlaka saçlarınızı saç şekillendiricilerden arındırın!

Saçlarınızı Uyumadan önce istediği nemi verin!

Kuru saçlar yıpranmaya ve kırılmaya daha elverişlidir.  Uyumadan önce saç tipinize uygun nemlendiricilerle saçınıza bakım yapmayı sakın unutmayın!


Saçlarınızı Çok Sıkı Topuz Yapmayın!

Uyurken saçınızın ortalama 6-7 saat sıkı bir şekilde topuz şeklinde kalması saç  köklerinizin hava almamaması demektir. Saç köklerinin hava almaması, saç köklerinin zayıflamasına dökülmesine, saç köklerinin incelmesine  yol açar. Ayrıca saçı sıkı bir şekilde toplamak kan dolaşımına engel olduğundan ciddi baş ağrılarına sebep olur. 

Sağlıklı Saçlar İçin Toka Seçimine Dikkat Edin!

Uyurken sizi rahatsız etmeyecek,  aksesuar detayları olmayan tokaları seçmeye  özen gösterin. Gevşek bir şekilde topladığınız veya ördüğünüz saçınızı üstünde hiçbir detayı bulunmayan sade düz bir lastik tokayla toplamalısınız.
  
Saçlarınızı Uyumadan Önce Mutlaka Tarayın!

Saçlarınızı düzenli olarak tararsanız saç köklerinizdeki kan dolaşımınız hızlanır ve saç köklerinizin güçlenmesine saçınızın daha hızlı uzamasını sağlar.