2 Haziran 2017 Cuma

GÜÇLÜ KALEMİ İLE DİNÇER KARACALAR YENİ ÇAĞRI GAZETESİNDE...


Tecrübeli gazeteci Dinçer Karacalar yeni görevine Yeni Çağrı gazetesinde başladı. Karacalar kalemi ile gazetenin sağlık, magazin ve alışveriş sayfalarına hayat verecek.


Medya sektörüne 1987 yılında Sabah Gazetesi’nde başlayan Dinçer Karacalar Asil Nadir’in sahibi olduğu Fotospor’da Beşiktaş ve Amatör Spor Muhabiri olarak görev yaptı. Fotospor sonrası Doğan Grubu’na bağlı Meydan Gazetesi’nde çalışan Dinçer Karacalar ardından televizyona transfer oldu.
Önce Ahmet Özal’ın sahibi olduğu Kanal 6’daTop Secret programında ardından da HBB’de Megazin programlarında magazin muhabirliği görevlerini üstlendi.
Hakan Solaker’in yönetimindeki aylık magazin ve cemiyet dergisi Bonne Vie’de “Vitrin Notları” adlı bir köşe yapan Dinçer Karacalar şimdilerde de Yeni Çağrı Gazetesi’nde cuma günleri “Sağlıklı Günler”; pazar günleri de “A’dan Z’ye” adlı alışveriş sayfalarında yazacak.

28 Mayıs 2017 Pazar

ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ BİLAL” FİLMİ VİZYONDA…




Dünyanın en güçlü yapım şirketlerinden Barajoun’un 30 Milyon dolar bütçesi ve Walt Disney ve Pixar’dan toparlayarak oluşturduğu 250 kişilik Hollywood’un dev animasyon ekibi ile 3 yıllık sürede ürettiği yeni yapımı olan “Özgürlüğün Sesi Bilal”  geçtiğimiz akşam gerçekleşen protokol gösterimi ile vizyona girdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile katıldığı filmin galasında ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya ve Enerji Bakanı Berat Albayrak da bulundular. Şehit ailelerinin de çocukları ile birlikte ağırlandığı galada, çocuklar Cumhurbaşkanına büyük ilgi ve sevgi gösterdiler.


TAMER KARADAĞLI; “KENDİ SESİMDEN BEN BİLE ETKİLENDİM”

Filmde Hz.Hamza’yı seslendiren sanatçı Tamer Karadağlı izleme sonrası şunları söyledi,”Filmi ilk defa burada izledim, çok da beğendim. Hz Hamza’yı seslendirmek benim için çok onur verici, film animasyon olarak gerçeğe çok yakın sahneler taşıyor. Açıkçası çok etkileyici. Seslendirmeler de yerinde ve başarılı olmuş. İtiraf edeyim kendi sesimden bu filmde ben bile etkilendim.” Dedi.

Seçkin Piriler de iki oğlu ile galaya katılanlar arasında yer alırken Kanal7’nin yurt dışında da ses getiren dizisi Elif’in genç başrol oyuncuları Gülçin Tunçok ve Emre Kıvılcım da filmi birlikte izlediler.

Üretim sürecinde tüm dünyada büyük ses getiren bu muhteşem animasyon filmin senaryosu, 1400 yıl önce yaşamış bir kahramanın gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak yazıldı. Hollywood Senaryo ekibinin yaklaşık 2 yıllık ön hazırlık çalışması sonucu kaleme aldığı ‘Bilal’;  İslam Aleminde Ezan’ı ilk okuyan Müslüman olarak bilinen Bilal-i Habeş’in çocukluğu ile başlayan ve ömür boyu sürecek olan özgürlük ve inanç mücadelesinin muhteşem bir hikaye ve teknik ile beyazperdeye aktarılmıştır.

Daha önce referanslarında Batman, Shrek, Harry Potter gibi başarılı animasyon filmlerine imza atmış bir ekibin bir araya gelerek ürettiği “Bilal” filmi, üstlendiği misyon dışında senaryosu, efektleri ve müziği ile de izleyenleri büyüleyecek kalitede.

 “Bilal” filmi, 1400 yıl öncesinden günümüze verdiği mesajlarla, yeryüzünde yaşayan tüm insanlığa; inanç, eşitlik ve özgürlüğün önemini bir kez daha anımsatacak…
Akıcı bir senaryo ve başarılı bir kurguya sahip olan film; gerçek insan modellemelerindeki başarısı yanı sıra, animasyon tarihinde, dünyada ilk kez kesintisiz 12 dakikalık savaş sahnesi ile de dünyada büyük beğeni topladı. 
Khan  Medya tarafından Türkiye’ye getirilen ve Ptt ile Okçular Vakfı tarafından desteklenen film, Mars Dağıtım kanalıyla Türkiye geneli yaklaşık 500 sinemada birden gösterime girdi
110 dakikalık süreli bir misyon filmi olan “Özgürlüğün Sesi BİLAL” filminde 12 ana ve 80+ yan karakter bulunuyor.

        “Bilal” karakterini “Diriliş” Ertuğrul dizisi ile Türk izleyicinin gönlünde taht kurmuş olan usta oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın seslendirdiği filmde ayrıca Hz. Hamza karakterini Tamer Karadağlı, Ümeyye karakterini Hakan Vanlı, Hz. Ebu Bekir karakterini Ayhan Kahya, Bilal’in Annnesi Hamama’yı Ayça Bingöl seslendirdi. Ayrıca Okba karakterinde Volkan Severcan ve Saad karakterinde de Kemal Ayyıldız görev aldı.