26 Eylül 2019 Perşembe

ŞEMSİYE’NİN REMİX VERSİYONU YAYINDA





Burcu Sapmaz, çok sevilen “Şemsiye” şarkısının remix versiyonunu hazırladı. Başarılı DJ-aranjör Yusuf Can Kurt’un imzasını taşıyan “Şemsiye” remix’i, Avrupa Müzik etiketiyle yayınlandı.

İlk single’ı “Yalnızlık Silsilesi” ile pop camiasına hızlı bir giriş yapan ve müzik dünyasındaki iddiasını ikinci şarkısı “Şemsiye” ile sürdüren Burcu Sapmaz, müzikseverler için sürpriz bir çalışmaya imza attı. Sapmaz, çok sevilen “Şemsiye” şarkısının remix versiyonunu hazırladı.

DİJİTAL PLATFORMLARDA YAYINDA

Söz ve müziği Burcu Sapmaz’a ait “Şemsiye”nin remix’ine başarılı çalışmalarıyla tanınan DJ ve aranjör Yusuf Can Kurt imza attı. Kurt, hazırladığı altyapıyla “Şemsiye”ye yepyeni bir ruh kattı. Şarkının remix versiyonu, Avrupa Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

TARİHİ BİNADA KLİP

“Şemsiye”ye iddialı bir de video klip çekildi. Yönetmen koltuğunda Onur Sarsıcı’nın oturduğu klibin çekimleri, Sultanahmet’te bulunan ve moda okulu olarak hizmet veren tarihi bir binada gerçekleştirildi. 70 kişilik bir ekibin görev aldığı çekimler 16 saatte tamamlandı. Klibin bir sahnesinde şarkının sözlerine uygun olarak tam 150 adet şemsiye kullanıldı.

REMIX’İ DE ÇOK SEVİLECEK

Burcu Sapmaz, “Şemsiye”nin remix versiyonunun da çok sevileceğinden emin: “Şemsiye; hatalarının, yanlış bir aşk için çırpındığının farkında olan ama yine de ilişkisine devam eden bir kadının hikayesini anlatıyor. Bana ulaşan birçok kişi ‘Bu şarkıda kendimi gördüm’ dedi, bu nedenle ‘Şemsiye’yi çok sevdiklerini söyledi. Şimdi onlara şarkının remix’ini sunuyoruz. Eminim bu versiyonu da çok sevecekler. Ayrıca klibin de çok beğenileceğine inanıyorum. Çünkü yönetmenimiz Onur Sarsıcı şarkının ruhuna ve ritmine uygun görsellikte, orijinal bir klip çekti. İstanbul'da, daha önce hiçbir çekimde kullanılmamış, tarihi dokuya sahip bir okulda çalıştık. Benim çok içime sindi.”


24 Eylül 2019 Salı

BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI KONUSUNDA AİLELER ÇOCUKLARA ÖRNEK OLMALI…


Medigold Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Karataş internet, televizyon ve akıllı telefonların bilinçli kullanılması ile alakalı çocuklara ve ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çocuklar için öneriler:


• 2 yaş altında çocukların televizyon, internet ve bilişim teknolojileri ile tanışması önerilmemektedir. Tayland'da yapılan bir çalışmada 12 ay altındaki çocuklarda 2 saat ve üzeri yoğun ve erken televizyon izleme dil gelişiminde 6 kat daha fazla gecikme yaptığı gösterilmiştir. 
• Çocukların televizyon izlemek yerine, konuşma, birlikte oyun oynama, şarkı söyleme, okuma, spor yapma ve yaratıcı oyunlar ile ilgilenmeye yönlendirilmelidir.
• 2-4 yaş çocuklarında televizyona günde en fazla 2 saat içerik olarak kısıtlı ve seçilmiş öğelere izin verilmelidir. İnternete anne-baba eşliğinde girebilir. Bilgisayar uygulamalarını resim, oyun ve müzik etkinlikleri için kullanabilir.
• İlköğretim döneminde interneti okul ödevi, arkadaşları ile iletişim kurmak ve oyun oynamak için kullanabilir.
• Ergenlerde internet kullanma becerileri çok gelişmiştir. Bu da çocukları tüm olumsuzluklara açık hale getirir. Ancak çocuk daha küçük yaşlardan itibaren internette güvenle dolaşma becerisini kazanmışsa ve doğru alışkanlıklar edinmişse interneti tüm olanakları ile sorunsuz kullanabilir. Bununla birlikte, aileler denetlemeye mutlaka devam etmelidir.

Anne ve Babalara Öneriler:


• Çocukların ekran başında geçirdikleri sürenin ve internette girdikleri sitelerin izlenmesi açısından bilgisayar ve televizyonun salon gibi ortak kullanım alanlarında bulunması yararlı olacaktır.
• Çocuğunuza siz örnek olun. Arka planda televizyon izlemeyin, izletmeyin. Televizyon ve bilgisayar karşısında yemek yemeyin, yedirmeyin. Ekran başında geçirdiğiniz zamanı kısıtlayın.
• Televizyonu bir bebek bakıcısı olarak kullanmayın.
• Çocuğunuzun televizyon karşısında ya da çevrim içi olarak geçirdiği süreyi denetleyin ve sınırlayın. Ödül veya ceza olarak ekranı kullanmayın.
• Çocuğunuzun izleyeceği programları planlayın ve aktif izleyici olarak katılın. İzlediklerinizi tartışarak eleştirel bakış açısı kazanmasına yardım edin.
• İnternetteki gezilerini çocuğunuzun bilgisi dahilinde denetleyin.
• Çocuğun çevrimiçi etkinliklerini izleyin, eğer size internette birilerinin onu rahatsız ettiğini söylerse kesinlikle çocuğunuzu suçlamayın; dinleyin ve araştırın.
• İnternette kendisine ait bilgileri başkaları ile paylaşmaması gerektiğini öğretin.
• İnternet üzerinden ulaştığı tüm bilgilerin doğru olmadığını, bilgileri sorgulaması gerektiğini, güvenli bilgilere nasıl ulaşacağını anlatın.