28 Nisan 2017 Cuma

BAŞARILI CERRAH TELEVİZYONCULUĞA EL ATTI…





Yaptığı Dünya çapında başarılı ameliyatlarla adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Yusuf Kalko televizyonculuğa da el attı. Kalko,” Bir sosyal sorumluluk projesi” dediği programla izleyicisi ile hayati bilgiler paylaşacak.

TV 8 ekranlarında yayınlanan Günaydın Doktor programına taze kan geldi. Hafta içi her sabah izleyici ile buluşan ve önemli sağlık bilgilerinin paylaşıldığı programa, yepyeni bir formatla İstinye Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko da dahil oldu. ‘Sağlık Konseyi’ adı ile izleyiciye önemli sağlık bilgileri aktarmayı planlayan programın çekimleri başladı. 

2 haftada bir Cuma günleri yayınlanacak programın sunuculuğu Hilal Ergenekon, moderatörlüğünü Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko yapacak.

Bir bilgi bin hayat kurtarır.
Her programda farklı bir vakanın rahatsızlığının ele alınacağı ‘ Sağlık Konseyi’nde Prof. Kalko başta olmak üzere farklı branşlardan uzmanlar da ayırıcı tanının önemine dikkat çekmek adına hastayı değerlendirecek. Tanı aşamasından sonra rahatsızlığa yönelik en uygun tedavi seçenekleri tartışılacak. 

Öte yandan damar sağlığından, kansere, obeziteden şeker hastalığına, kalp hastalıklarından yüksek tansiyona tüm olası rahatsızlıkların önüne geçilmesi adına alınacak tedbirlere dair önemli ayrıntılar paylaşılacak.



“İnsanlar boşuna felç olmasın, ayağı kesilmesin, kanserden ölmesin istiyoruz.”

Program çekimleri aşamasında bilgi veren Prof. Dr. Yusuf Kalko,”Bu programla bir soysal sorumluluk projesi yapmayı planlıyoruz. İnsanlara hastalıklardan korunmak için önemli bilgiler vermeyi hedefliyoruz. 


Ayrıca ayırıcı tanıların önemine dikkat çekmek istiyoruz. Bunun için her programda farklı uzman meslektaşlarımla hastalıkları enine boyuna masaya yatırıp farklı açılardan değerlendireceğiz.

İnsanlarız zamanında önlem alması için ihtiyacı olan bilgileri onlarla paylaşacağız. İnsanlar boşu boşuna felç olmasın, ayağı kesilmesin, kanserden ölmesin istiyoruz.” dedi.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder