22 Eylül 2018 Cumartesi

GERÇEK KELLE PAÇANIN ADRESİ OSMANBEY'DE…


Yaklaşık üç yıl önce Osmanbey’de açılan Mahir Lokantası, kebap konsepti ile karşılaştığı yoğun ilgiden dolayı İstanbul’da ikinci şubesini açtı.


Diyarbakırlı lokantacı aileden gelen, aşçılığını Mahir Nazlıcan ile işletmeciliğini Uğur Nazlıcan kardeşlerin yaptığı restoran, kulaktan kulağa yayılan lezzetiyle ilgi görmeye devam ediyor.

Diyarbakır mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz Mahir Restoran, menüsünün en özel yemeği olan Kelle Paça’yı kendi suyunda pişiriyor. Aşçı Mahir Usta mekanın müdavimlerinin en çok tercih ettiği Kelle Paça çorbasını, bol sarmısak ve sirke dökerek içmesini tavsiye ediyor.


Haber: Dinçer Karacalar

21 Eylül 2018 Cuma

YENİ TREND CAN YAMAN SAÇI…



Son dönemin yıldızı parlayan başarılı oyuncularından Can Yaman tarzı ile göz dolduruyor. Erkekler de haliyle bu tarzı kendilerinde de görmek istiyor. Türkiye’de saç ekim kraliçesi olarak anılan başarılı saç ve saç ekim uzmanı Songül Alcı son zamanlarda saç ekimi için başvuranların çoğunun Can Yaman’ın saçlarını örnek olarak gösterdiklerini belirtti.


Alcı,” Ünlüler estetikte olduğu kadar saç ve sakal ekiminde sürekli rol model olmuşlardır. Bir dönem sakal ekimi furyasının başladığı dönemde Sultan Süleyman sakalı yerli yabancı pek çok erkeğin favorisi oldu. Saçta ise Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit gibi ünlü isimlerin saçlarına sahip olmak istediklerini söylüyordu erkekler. Son zamanlarda ise birçok erkek Can Yaman’ın fotoğrafını alarak geliyor. Biz genelde kişiye yakışanı, yüz yapısına, alın yapısına, saç yapısına uygun olacak şekilde başvuranlarımızı yönlendirmeyi uygun buluyoruz. Fakat ne her şartta hayallerindeki saçlara kavuşmalarını hedefliyoruz. Bu anlamda da 20 yıldır çok güzel başarılara imza attık. Bu başarılarımız ödülle de taçlandı geçtiğimiz günlerde. Türkiye’nin en iyi saç ekim uzmanı seçildim. Bu başarının temelinde güven var öncelikle, yaptığımız kaliteli işler hem ülkemizde de yurt dışında konuşuluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.



DEĞİŞMEKTEN KORKMAYIN!



 Değişmeyen tek şey değişimdir. Aslında ne kadar hızlı değişiyoruz. Ben bir ay önceki resimlere baktığımda bile kendimi beğenmiyorum.



 Eski resimleri hiç beğenmeyiz halbuki o an o kıyafet o saçla kendimizi ne özel hissediyorduk. Şu an bakamıyoruz bile.

Çünkü her an her şey değişiyor. Saç kesimleri, saç modelleri, kıyafetler, kıyafetle ilgili duruşumuz ve ruhumuzun değişmesiyle ifademiz, yaşımızla birlikte kemik yapı çizgiler, kaşlar, yanaklar derken… yaşlanıyoruz...

Yaş alabiliriz, ama gençlik ya da kendimizi güzel hissettiğimiz görüntü için uğraşıyoruz.

Saçlarımız kişiyi 7-10 yaş genç ve bakımlı, dinamik gösteriyor. Gür saçlar hele erkekte gücün sembolü haline geldi.

Nasıl eksik dişlerle yaşayamıyorsak eksik saçlarımızla da yaşamamıza gerek yok. Kendimize güvenli ifademizde saçımızı savururuz, dağıtırız, şöyle saç çizgimizi altından bakarız. Bildiğimiz jön erkek bakışı...

Saçlarımız döküldü büyük hüsran tabi, ince zayıf dökülen saçlar, mutsuzluğu devamında getiriyor. Özel hayatımızda iş hayatımızda mutsuzluk psikolojik sorunları beraberinde getiriyor.
O halde estetik problemlerinizi bir kenara bırakmanın vakti…

Rezervasyonunuzu bir an önce yaptırın. Amerika’ da araştırmalar gösteriyor ki güzel insan işe daha çabuk kabul ediliyor, sosyal olarak daha aktif oluyor. Herkesin beğenisini üzerinizde toplamak gayet motive edici değil mi?

Yazan: Songül Alcı

20 Eylül 2018 Perşembe

DİŞİ TERMİNATÖR KRİSTANNA LOKEN ANTALYA FİLM FESTİVALİNE GELİYOR...



Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi filmindeki T-X rolüyle ünlenen ABD’li oyuncu Kristanna Loken Türkiye'ye geliyor.

Bugüne kadar 40’a yakın film ve dizide yer alan Dişi Terminatör lakaplı Kristanna Loken,55.Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere 3 Ekim'de Türkiye'ye geleceğini açıklayan Kristanna Loken Türkiye'de ki hayranları için bir video paylaştı. Videoda Türk hayranlarına şöyle seslendi: "İnanılmaz konuklarla muhteşem bir festival olacak Antalya'da sizleri görmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.Daha önce de Türkiye’ye gelen Loken, Türkiye’de bir film çekmeyi ve Türk oyuncularla aynı projede yer almayı çok istediğini açıklamıştı. 




Oyuncu birçok filmde yer almasına rağmen yıldızı Terminatör 3 filmiyle parladı. Oyuncu aynı zamanda New York Uluslararası Bağımsız Film ve Video Festivali’nde 2004’te ‘Worn Like a Tattoo’ kısa filmiyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’, 2008’de ise‘Lime Salted Love’ filmiyle ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü kazananmı,olan ünlü oyuncu, aynı zamanda siyah kemer sahibidir. 
  

Kristanna Loken Kimdir?
Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi'ndeki 'T-X' rolü için "Hayatımın dönüm noktasıydı" diyen Norveç asıllı Kristanna Loken, 1979’da New York’da doğdu. 13 yaşındayken senaryosu babası Merlin Chris Loken tarafından kaleme alınan 'Fighting For Freedom' adlı filmle oyunculuk yapmaya başlayan Loken, manken olan annesinin yönlendirmesiyle girdiği Elite Model Look yarışmasında 3’üncü oldu. Birkaç filmde rol almasına rağmen yıldızı Terminatör 3 filmiyle parlayan Kristanna Loken, Oscarlı aktör Sir Ben Kingsley, Pierce Brosnan, Jason Statham gibi usta isimlerle aynı projelerde yer aldı. New York Uluslararası Bağımsız Film ve Video Festivali’nde 2004’te ‘Worn Like a Tattoo’ kısa filmiyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’, 2008’de ise‘Lime Salted Love’ filmiyle ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanan  Loken, aynı zamanda siyah kemer sahibidir.




17 Eylül 2018 Pazartesi

BAŞARILI CERRAH PROF. KALKO’NUN ANILARI KİTAP OLUYOR…



Yaptığı sıra dışı ameliyatlarla adından hem Türkiye’de hem de yurt dışında sıkça söz ettiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko’nun hayatı ve anıları kitap oluyor.


Uzun bir süredir sosyal medyada “Pazar Yazıları” adı altında paylaştığı anıları büyük beğeni toplayan Kalko kitap müjdesi verdi. “Varoşlardan gelen çocuğun geçtiği çetin yollar ve Profesör olma yolunda verdiği mücadeleleri takipçilerimiz çok sevdi. Bu yazıları yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak paylaşıyoruz. Burada sadece bir başarı hikayesinden bahsetmiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş gelenek, görenek, örf ve adetlerimizden söz ediyoruz. 70’li – 80’li yıllarda çocuk olmaktan bahsediyoruz. Aile olmanın, sevgi ve insan biriktirmenin öneminden bahsediyoruz. Yeni nesle ilham olacak yaşanmışlıklardan bahsediyoruz. Takipçilerimizin yoğun isteği üzerine de bu yazıları kitapta toplamaya karar verdik. Çocuklarımıza bir nebze de olsa umut ve ışık olacağını düşünüyoruz bu projenin” dedi.