6 Kasım 2019 Çarşamba

KEMİK TOZUNDAN GELEN GÜZELLİK…




Ciltte zamanla meydana gelen düşmeler ve sarkmalar hepimizin ortak sorunu. Tüm bunlar sadece gençliğimize gölge düşürmekle kalmıyor aynı zamanda daha üzgün, daha yorgun hatta daha mutsuz bir yüz ifadesine bürünmemize neden oluyor. Böyle durumlarda da çareyi medikal estetik ya da estetik cerrahi uygulamalarında arıyoruz. Geliştirilen pek çok yöntemden bahsedebiliriz ancak son dönemin gözde uygulamalarından biri Mineral Doldu Radiesse. Kemik tozu uygulaması olarak adlandırılan yöntem adeta mucizevi sonuçlar veriyor. Özellikle yanak belirginleştirme ve kaldırma ile çene ucu belirginleştirmede kullanılan yöntem aynı anda hem yüz hatlarını toparlıyor hem de cildi canlandırıyor. Konunun ayrıntılarını İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstürkiktif ve Estetik Cerrahi ABD Başkanı Doç. Dr Harun Çöloğlu anlattı.

“Geçtiğimiz 10 yıl boyunca  yüze uygulanan dolgu maddelerinde yaşanan kötü tecrübelerden sonra FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) bazı komplikasyon riski yüksek dolgu maddelerinin Amerika’da kullanımını durdurdu. Bazı dolgu maddeleri, hastaların yüzlerinde kalıcı problemler neden oldu ve kötü görünümler meydana geldi. Ayrıca bu tür uygunsuz dolgular sadece sertleşmekle kalmayıp zamanla enfekte olmakta, nadiren konuldukları yerlerde kalmayıp yüzde yer değiştirmekteydiler. İşte burada FDA’nın da izni olduğu güvenli olarak kullanılabilen kemik tozu Radiesse dolgudan bahsedeceğiz.

Deri kalitesini arttırır ve sıkılaştırır.

İçerik olarak deri altı minerallerden ayrıştırılarak elde edilen, Kalsiyum Hidroksiapatit kürecikleri (kemik tozu) olan bir dolgu maddesidir. Pasifik okyanusundaki mercanlardan elde edilen doğal bir kireç içeriyor. Dolgu olarak uygulandığında hastanın kendi doğal kollajen üretimini arttırır.  Deri kalitesi artar ve sıkılaşır. Sarkan kısımlarda belirgin toparlanma olur. Ayrıca piyasadaki dolgular arasında kaldırma (Lifting) etkisi en büyük olan dolgudur. 

Diğer dolgulara nazaran etki süresi iki kat daha fazladır.

Maliyeti diğer doğulara (Hyaluronik asit bazlı) göre yüksektir ama etki süresi iki katıdır, hem de en az iki katı kaldırma ve hacim sağlar. Yani fiyat- performans olarak çok iyi bir dolgu.
Özellikle yanak belirginleştirme, kaldırma ve çene ucu belirginleştirmede kullanılmaktadır. İşlem yapılır yapılmaz etkiyi görebilirsiniz. Etki süresi ortalama 2 yıl kadardır. Aynı zamanda el sırtı kırışıklığını düzeltme de, nazolabial sulkus belirginliğini azaltmada, marionette çizgilerini, akne skarlarını, vertikal dudak çizgilerini gidermede kullanılabilir.

Çene ve elmacık kemiği protezlerini gölgede bırakan bir yöntem.

Artık çoğu hastada çene ve elmacık kemiği protezlerine gerek kalmıyor, burun ameliyatları sonrasında oluşan deformasyonlar için yeni bir operasyona ihtiyaç duyulmuyor. Radiesse’nin en önemli özelliklerinden biri hacim artırıcı etkisidir. Önceki yıllarda ameliyatla takılan çene ve elmacık kemiği protezlerini de ortadan kaldıracak bu yöntemi, hastalar da pratik olması nedeniyle tercih ediyor.

Uygulama sonrası etki hemen görülüyor, kişi hemen sosyal yaşantısına dönebiliyor.

Deri bir lokal anesteziyle uyuşturulduktan sonra Radiesse, ince bir iğneyle yüz derisi altına mümkün olduğu kadar derine uygulanıyor. Radiesse’in diğer dolgu maddelerinden farklı olarak kemiğe yakın olarak uygulanması veya çok katmanlı (multilayer) yapılması gerekiyor. Bu sayede dışarıdan belli olmayıp doğal bir görünüm sağlıyor. Radiesse uygulamasından sonra sonuç hemen görülür ve hasta günlük yaşantısına dönebilir. Bu uygulama sonucu, yaşlanma sonucu azalmış olan yüz dokusu yerine konuyor ve yüzünüzdeki oranlar ideal ölçülere ulaşıyor.”




MR. JADE OYUNCU OLUYOR





Ünlü işadamı ve şarkıcı Mr. Jade, art arda gelen teklifler üzerine oyunculuğa yeşil ışık yaktı. Sanatçı, sürpriz bir projeyle seyirci karşısına çıkacak.


Müzik çalışmalarıyla yurtdışında ünlenen ve kariyerine artık Türkiye’de devam eden Mr. Jade, oyunculuğa yeşil ışık yaktı. Şarkılarının yanı sıra imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiren sanatçı, son dönemde sinema ve dizi yapımcılarının radarına girdi.

SEVENLERİNİ ŞAŞIRTACAK

Yapımcılardan art arda teklifler alan Mr. Jade şimdilerde projeleri değerlendirme aşamasında. Sürpriz bir projeyle sevenlerini şaşırtmak isteyen ünlü sanatçı, bakalım aldığı tekliflerden hangisini kabul edecek...

BACAKLARDA ŞİŞME VE AĞRI AKCİĞER KANSERİ BELİRTİSİ OLABİLİR…



Bacaklardaki ağrı ve şişme şikayeti akciğer kanseri belirtisi olabilir. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

“Akciğer kanserli hastalarda toplardamar tıkanıklıkları çok rastlanan bir durum. Bu yüzden bacaklarda ağrı ve şişme şikayetlerini dikkate almak gerekiyor. Derin ven trombozu denilen bu durum zamanında önlem alınmazsa akciğer embolisine neden olup hayati sonuçlar doğurabiliyor. Kanserli hastalarda toplar damar tıkanıklıklarına çok sık rastlıyoruz. Kanser hastalarının kanındaki yapısal bozukluklar, pıhtılaşmaya olan eğilimlerden dolayı toplar damarlarda pıhtılaşmadan dolayı sıkıntılar yaşanabiliyor. Özellikle akciğer kanserli hastalarda toplar damar tıkanıklığı akciğer kanserinin bir işareti olabiliyor. Bu nedenle bacaklardaki şikayetleri atlamamak gerekir. Derin ven trombozu dediğimiz bacaktaki toplar damar tıkanıklığından dolayı bacaklarda şişme ve ağrı meydana geliyor. Bu bize direkt kansere bağlı bir pıhtılaşma bozukluğunu gösterebiliyor.
Mutlaka önlem alınması gerekir!

Bazen buradaki pıhtıların akciğere gitmesi sonucu akciğer embolisi dediğimiz çok ciddi durumlara da yol açabiliyor. Bu yüzden tedbir erken alınmalı. Akciğer kanserinin teşhisi konmuş hastalar ameliyat esnasında, ameliyat sonrası hatta ameliyat olamayacak hastalar da dahi toplardamar tıkanıklıkları medyana gelmekte. Hastalar kanserden kaybedilmese bile toplardamar pıhtılaşmasından kaybedebiliyor. Bu pıhtılaşmalar mutlaka hekim kontrolünde medikal tedavi ile tedavi edilmektedir. Tedavi seçenekleri arasında başta kan sulandırıcılar olmak üzere ağızdan alınan ilaçlar, cilde yapılan iğne, damardan verilen kan sulandırıcılarla ve antiembolik çoraplarda kullanılmakta. Nadir durumlarda ana toplar damara filtre konulmakta.”

DOĞUM VE SPOR KADINLARI DAMAR HASTALIKLARINA KARŞI KORUYOR…



Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko, kadınları damar hastalıklarına karşı koruyacak reçeteyi açıkladı. İşte alınması gereken önlemler…
Hareketli yaşam ve doğru beslenmenin olduğu kadar doğumun da kadıların damar hastalıklarına karşı korunmasında önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Dr. Kalko,” Hareketli yaşam ve spor kadınların yaşam şekli haline getirmesi gereken en önemli faaliyeti olmalı. Kadınlar menopoza kadar güvendeler. Östrojen hormonu damar sertliğine karşı kadınlarda adeta bir kalkan görevi görüyor. Kadınları koruyan bir diğer önemli etken de doğum. Doğum kadınlarda damar hastalıklarından korunma konusunda ciddi bir siper çünkü doğumla birlikte vücut yenileniyor ancak doğum sonrası kiloların mutlaka verilmesi gerekir. Çünkü biliyoruz ki, göbek çevresi yağları kalp krizi ve inmelerin en büyük tetikleyicilerinden. Ayrıca düzenli ve sağlıklı beslenme de önlem almada önemli etkenler arasında yer alıyor.” dedi.
Menopoz sonrası döneme dikkat!
Menopoz sonrası dönemde koruyucu kalkan olan östrojenin görevini yapamamaya başladığını ve özellikle damar hastalıkları açısından ciddi tehdit oluşturduğunu ifade eden Yusuf Kalko,” Bu dönemde kadınlarda kalp krizi, şah damarına bağlı felç, kontrolsüz yüksek tansiyon gibi durumlara çok sık rastlıyoruz. Bu hastalıkların seyrinin ağır ilerlemesinde en büyük etken sigara kullanımı. Günümüzde yasakların da etkisi ile gençlerde sigara kullanımının önemli ölçüde düştüğünü gözlemliyoruz ancak 70-80 kuşağı maalesef sigaradan vazgeçmiyor. Bu olumsuz alışkanlığa hareketsizlik, fazla kilo, özellikle doğum sonrası göbek çevresinin yağlanması gibi faktörler de eklendiğinde bu sefer insülin direnci artıyor. Biliyoruz ki, şeker damar sertliğini en olumsuz etkileyen nedenlerden biri. Öte yandan bazı özel durumlarda menopoz öncesi de yani genç yaşta da bazı damar hastalıklarına rastlayabiliyoruz. Bunlar Marfan sendromu ya da kolesterole bağlı çeşitli hastalıklardır. Menopoz öncesi damar hastalığı görülmüşse mutlaka bu açıdan incelenmeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

4 Kasım 2019 Pazartesi

METİN ÇANAK’TAN FİLM TADINDA KLİP



Oyuncu ve müzisyen Metin Çanak, “Son Dileğim” adlı yeni single’ını müzikseverlerin beğenisine sundu. 4 Kasım’da sinema filmi tadındaki klibiyle birlikte dijital platformlarda yayınlanan şarkı, müzik dünyasında romantizm rüzgarları estirecek.


Müzik çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan Metin Çanak, yeni şarkısıyla sevenlerinin kalplerine dokunacak. Söz ve müziği Suat Sakarya'nın imzasını taşıyan “Son Dileğim” adlı şarkı, 4 Kasım’da DMC etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

BREZİLYALI MODEL
EŞLİK ETTİ

Metin Çanak, yeni şarkısı “Son Dileğim”e sinema filmi tadında bir video klip çekti. Çekimleri Kilyos-Marmaracık Koyu’na yapılan klibin yönetmen koltuğunda deneyimli isim Mustafa Özen oturdu. Klipte Metin Çanak’a Brezilyalı model Patricia eşlik etti. Duygusal bir aşk hikayesinin konu edildiği “Son Dileğim” klibi, 4 Kasım’da NetD platformunda yayına girdi.
Klip’de 1914 model bir piyano da yakıldı. 

GENÇ AYSEL USTA AYSEL’İN YOLUNDA





Başarılı sanatçılara verdiği şarkılarla müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Aysel Enez, şarkı sözü yazarlığının Beste senaristliğin yanında resimde yapıyor. Genç yetenek, kendine usta isim Aysel Gürel’i örnek alıyor.


Müzik dünyasında ikinci “Aysel” dönemi başlıyor. Aysel Enez, sözlerini yazdığı şarkılarla son dönemde adından sıkça söz ettiriyor.  “Sevişelim mi Dövüşelim mi”, “Değirmen”, “Efsun”, “Yeni Baştan”  “İstanbul
Hep Çatası Var” şarkılarında Aysel Enez’in imzası bulunuyor.

Bir aksusar firmasında bölge müdürü olarak görev yapan Aysel Enez’in on parmağında on marifet var. Özel bir kanalda ünlü isimlerle röportajlar yapan ve bugüne dek Ahmet Selçuk İlkan, Burçin Birben, Selim Çaldıran, Yıldıray Gürgen, Ezo ve Ayla Algan’la Röportaj yapan genç yeteneğin bir başka ilgi alanı da sosyal sorumluluk projeleri ...

AYSEL GÜREL’E ŞARKI YAZDI

Ayla Algan, Derya Alabora, Ergün Demir ve Burak Aksak’tan oyunculuk eğitimleri alan Aysel Enez’in idolü, 2008 yılında kaybettiğimiz usta söz yazarı ve oyuncu Aysel Gürel. Kendine örnek aldığı usta sanatçı için bir de şarkı yazan Enez, bu özel eseri ‘hakkıyla okuyacak’ bir isme verecek: “Büyük bir Aysel Gürel hayranıyım. Kendime onu örnek alıyorum. Aysel için yazdığım şarkıyı da inandığım ses okuyacak.”

En büyük ödülüm prensiplerim zaferim olacak…