8 Aralık 2018 Cumartesi

HEYECANLA VİZYONA GİRMESİNİ BEKLİYORLAR!



Mahsun Kırmızıgül’ün dev oyuncu kadrosu ve ihtişamlı özel görüntüleriyle dikkat çekecek olan 'Mucize 2: Aşk filmi 1 Mart 2019’da vizyona girecek. Film vizyona girmeden önce ilk fragmanı görücüye çıktı.



Magazinmatik’ten Funda Erkoç’un haberine göre; Çekimleri İzmir Foça’da inşa edilen özel bir sette yapılan ve konusu kadar oyuncu kadrosu ile de dikkat çeken 'Mucize 2: Aşk filminin tüm cast çalışması bugüne kadar Türkiye’nin en önemli Tv dizisi ve bir çok sinema filminin oyuncu castını üstlenen Cem Gülaç’ın sahibi olduğu Cem Ajans Gold tarafından gerçekleştirildi.


Cem Gülaç filmle ilgili; “Mahsun Kırmızıgül’ün bu sağlam senaryolu filmi için ekipçe hepimiz canı gönülden mesai harcadık ve ortaya çok güzel bir iş çıktı. Şimdi vizyona gireceği 2019 Mart ayını heyecanla bekliyoruz verdiğimiz emeklerin seyirci tarafında takdir görmesi bizim için en büyük mükafat olacaktır.” dedi.    



7 Aralık 2018 Cuma

MAKAT ÇATLAĞINA “BOTOKS”…


Ülkemizde ve dünyada en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan ‘Makat Çatlağı’ yaşam kalitesi olumsuz etkiliyor. Uzmanlar ise kış mevsiminde bu hastaların şikayetlerinin arttığına vurgu yapıyor. Yüz gençleştirmede kullanılan Botoks yöntemi ise son yıllarda ‘Makat Çatlağı’ tedavilerinde de uygulanmaya başladı.


Dünyada en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan anal fissür yani halk dili ile makat çatlağı yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. ‘Utandıran hastalık’ olarak nitelendirilen ve hastaların geç doktora başvurmasına neden olan rahatsızlık kış mevsiminde daha çok sorun yaratıyor. Kabızlığın daha sık görülmesi nedeniyle bu dönemde şikayetlerin arttığını ifade eden uzmanlar tedavisinde ise öncelikle hareketli yaşam, liften zengin beslenme ve bol su tüketimini öneriyor. Sık tekrarlayan durumlarda ise diyet ve ilaç tedavilerine cevap alınamayan hastalarda yüz gençleştirmede, kırışık gidermede kullanılan botoks yöntemi anal fissür tedavisinde de kullanılıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kar, "İnsanda makat bölgesi çok fazla sinir ucu içerdiğinden dolayı oldukça hassastır. Genellikle kabızlık nedeni ile zorlu dışkılamalar sonrasında gelişir. Makatta çatlak ya da tıbbi adı ile anal fissür dünyada yaygın olarak görülen rahatsızlıklar arasında ilk sıralarda geliyor. Hastalar dışkılarken şiddetli ağrı duyuyor. Sanki küçük cam parçaları çıkarıyormuş gibi hissettiklerini ifade ediyorlar. Ancak asıl ağrı dışkılamanın bitiminde ortaya çıkıyor ve saatlerce sürebiliyor. Bu ağrılar kişiyi günlük yaşamından alıkoyacak kadar şiddetli olabiliyor. Hastalar utandıkları için doktora gitmek istemiyor ancak iş ilerleyip de içinden çıkılmaz hal alınca mecburen gidiyorlar." dedi.
Beslenmenize dikkat edin, spor yapın ve bol su için.
Anal fissür tedavilerine değinen Op. Dr. Fatih Kar, "Tedavide en önemli kısım diyet. Hareketli bir yaşam bağırsak hareketlerini artırdığı için spor ya da yürüyüşler önem teşkil ediyor. Sıvı alımı ve bol su tüketimi de tedavinin olmazsa olmazları arasında. Kişi diyet ve egzersizle fayda görmezse bu sefer medikal tedavi devreye giriyor. Medikal tedavilerde sorunlu bölgenin bir doktor tarafından değerlendirilmesini öneriyoruz. Doktor tavsiyesi ile olmak şartı ile kremler öncelikli olarak uygulanabiliyor. Bunun da çözüm olmaması durumunda eskiden hastalar cerrahiye yönlendiriliyordu. Ancak günümüzde yüz gençleştirmede kullanılan botoks uygulaması makat çatlağında da uygulanmaya başlandı. Botoksla çözüm bulunamaması durumunda ameliyat en son seçenek olarak düşünülüyor." şeklinde konuştu.


Botoksla tedavinin ayrıntılarını anlatan Kar, "Ameliyathane ortamı gerektirmeyen botoks işlemi 4-6 ay süre ile iç makat kasında geçici felç oluşturuyor ve bu dönemde makatta oluşan gevşeme ile dışkı daha rahat geçiş sağlıyor. Bu sayede makat çatlağı ya da yırtığı vücut tarafından iyileştirilebiliyor. Bu sürenin sonunda hasta diyetine dikkat ettiğinde botoks enjeksiyonunu tekrarlamaya gerek duyulmuyor ancak değişik çalışmalarda botoks tedavisi sonrasında zaman içinde yüzde 0 ila 42 oranında nüks ettiği belirtilmiş." ifadelerini kullandı.
Tekrarlamaması için dikkat edilecekler!
Tekrarı önlemek için dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Op. Dr. Fatih Kar, "Kabız olmamak için düzenli sağlıklı besinler tüketilmeli (sebze, meyve ve özellikle baklagiller) ve bol su (günde en az 8-10 bardak) içilmeli. Bunlara ek olarak yapılacak düzenli spor aktiviteleri (örneğin yürüyüş) önerilebilir. Kahve ve alkol tüketimi azaltılmalıdır. Bu önlemlerle dışkılama alışkanlığı düzenlenebilir. Diyete dikkat edilmediği takdirde makat çatlağının yüzde 30-70 oranında tekrarladığı biliniyor.” diye konuştu.

HAKAN YAZICIOĞLU’NDAN YEPYENİ BİR ŞARKI ‘İLK KEZ’



“Kalbinin Ettiği Kadar” ve “Hız Lazım” şarkılarıyla beğeni toplayan Hakan Yazıcıoğlu, üçüncü single’ını çıkardı. Yazıcıoğlu, “İlk Kez” adlı duygusal şarkıya Belgrad’da klip çekti. 


Hakan Yazıcıoğlu, 2017 yılında yayınlanan “Kalbinin Ettiği Kadar” adlı ilk single’ıyla müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı. İkinci şarkısı “Hız Lazım”la 2018 yazına da damgasını vuran Yazıcıoğlu, bu başarısını yepyeni şarkılarla sürdürmeye kararlı. “Hız Lazım”ın ardından hiç ara vermeden üçüncü single’ının hazırlıklarına başlayan sanatçı, “İlk Kez” adlı şarkıyı müzikseverlerin beğenisine sundu. Duygu yüklü melodisi ve etkileyici sözleriyle âşıkların yeni favorisi olmaya aday şarkı, 29 Kasım’da dijital platformlarda yayınlandı.

KLİP BELGRAD’DA ÇEKİLDİ, SIRP GÜZEL EŞLİK ETTİ

Murat Alkan’ın albüm danışmanlığında hazırlanan, söz ve müziği Emrah Doğan’a ait “İlk Kez”in düzenlemelerini ise aranjör Okan Akı yaptı. Hakan Yazıcıoğlu’nun “Büyük emekler ve çok ciddi bir çalışmayla ortaya çıktı” dediği şarkının video klibi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da çekildi. Yönetmen koltuğunda Talat Oflaz’ın oturduğu klipte Hakan Yazıcıoğlu’na oyuncu Katarina Tanovic eşlik etti. Belgrad’ın tarihi ve turistik yerlerinde yapılan çekimler, sekiz kişilik prodüksiyon ekibiyle dört günde tamamlandı.


6 Aralık 2018 Perşembe

EMRE KAYA YILBAŞI GECESİ REKOR KIRACAK!


 YILBAŞINDA 500 BİN LİRA KAZANACAK!








Ünlü sanatçı Emre Kaya, yılbaşı gecesi rekor kırmaya hazırlanıyor. Almanya’da yılbaşı gecesi (
31 Aralık) tam 4 mekanda sahne alacak olan Kaya, bu alanda kırılması güç bir rekora da imza atmış olacak.

İlk olarak Köln Elit Event Salon 1’de sahne alacak olan sanatçı, ardından yine Köln’de bulunan Elit Event Salon 2’de sahneye çıkacak. Oradaki konserinden çıkıp 100 km uzaklıktaki Gelsenkirshen’e gidecek olan Emre Kaya, Vision EventHalle’de bekleyen hayranlarıyla yeni yıl coşkusuna devam edecek.


ÖZEL UÇAKLA YETİŞECEK!
 

Gelsenkirshen’den çıkıp bitmek bilmeyen yeni yıl coşkusunda tam 450 km uzaklıktaki Willstätt şehrindeki Desdina Palace’a yetişmek için özel uçak kiralanan Emre Kaya yılbaşı konserlerini orada noktalayacak...

Her mekanda 60 dakika sahnede kalacak olan yıldız isim bu konserlerinin karşılığında da toplamda 80 bin Euro’yu cebine koyacak...

4 Aralık 2018 Salı

PROF. DR. YUSUF KALKO: "İNMEDE 1 HAFTALIK KRİTİK SÜRECE DİKKAT!"


Çağımızın vebası damar sertliğinin olumsuz sonuçlarından biri de şah damarı kaynaklı inmeler. İnme vakalarında bir süredir uygulanan açık cerrahi, felcin üzerinden 1 hafta – 10 gün geçmiş uygun hastalarda olumlu sonuçlar veriyor.



Damar sertliğinin olumsuz sonuçlarından biri olan şah damarı kaynaklı inmeler günden güne artış gösteriyor. Öyle ki veriler ülkemizde her yıl 150 bin kişinin inme geçirdiğini, bunlardan yaklaşık yüzde 70’ini şah damarı kaynaklı inmeleri oluşturduğunu belirtiyor. Uzmanlar ise şah damarı kaynaklı inmelerde ilk 6 saatlik kritik sürecin hayati öneme sahip olduğunun altını çiziyor. Ancak geç kalındığı zannedilen vakalarda da durum tamamen çaresiz değil. Prof. Dr. Yusuf Kalko’nun geliştirdiği “İnme Cerrahisi” yöntemi ile 1 hafta 10 güne kadarki uygun vakalarda açık ameliyatla felçler döndürülebiliyor. Konu ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko,’’Tıp literatüründe, şah damarı tıkanıklığı nedeniyle felç geçirmiş hastalara 6’ncı saatten sonra müdahale yapılmasının kayda değer yarar sağlamayacağına dair yerleşik kanı, artık değişti. Uyguladığımız inme cerrahisi yöntemiyle hastalarda 10’uncu güne kadar başarı sağlanabiliyor; değişik derecelerde inme geçirmiş hastaları yeniden yaşama bağlayabiliyoruz. Bu başarı; hastanın genel durumuna göre bazen konuşma yetisinin geri gelmesi bile söz konusu olabilirken, bazen hastalarımızın ayağa kalkmasını bile sağlayabiliyoruz. Sonuç ne olursa olsun, her halükarda hastalarımızın hayatına olumlu katkı sağlıyoruz’’ dedi.


“Yüzde 100 tıkalı damar da açılabiliyor, 100 yaşındaki hasta da ameliyat olabiliyor.”

Damar tıkanıklığı ameliyatlarında yaşın öneminin olmadığını dile getiren Prof. Dr. Kalko, sadece lokal anestezi ile her türlü damar ameliyatını yapabildiklerini belirtti ve en yaşlı hastalarının 103 yaşında olduğunu söyledi. Lokal anestezi ve minimal invaziv damar cerrahisi tekniği ile gerçekleşen ‘İnme cerrahisi operasyonu’, ileri yaş ve ilave kronik rahatsızlığı olan hastalara da uygulanabiliyor. Yöntemle aynı zamanda yüzde 100 tıkalı damarlara da müdahale şansı doğuyor.
Lokal anestezi altında yapılan inme cerrahisi ameliyatları sırasında hastanın bilincinin açık tutulduğunu ve şah damarı kaynaklı felç ile kaybedilen hissiyatın geri gelişini bu şekilde kontrol edebildiklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Kalko, “Hastanın maruz kalabileceği riskler lokal anestezi kullanımıyla minimuma indirgeniyor. Bu şekilde genel anestezinin komplikasyonlarından kaçınıyorsunuz. Ameliyat esnasında hastanın şuurunu gözlemliyoruz. Bu da özellikle ileri yaştaki hastalar için büyük önem teşkil ediyor. Çünkü bu durumdaki hastalar sadece damar sorunları ile değil; aynı zamanda şekerden tansiyona, kalpten, akciğer sorunlarına kadar pek çok rahatsızlıkla da mücadele ediyor. Şah damarı ameliyatında hastanın sadece boynunu uyuşturarak yaptığımız bu ameliyat sırasında onlarla sohbet ediyoruz. Bu sohbet onları dinç tutuyor ve şuur kaybını önlüyor. Şuurda ufak da olsa bir bozulma olması durumunda hemen bir kanül yardımıyla beyne kan gönderip hastanın dinç kalmasını sağlıyoruz. Bu esnada damarın içini temizleyip hızlı bir şekilde kapatıyoruz. Operasyon 30-50 dakika arasında tamamlanmış oluyor. Bu ameliyatlar stentin uygun olmadığı hastalarda da avantaj sağlıyor.” şeklinde konuştu.

72 yaşındaki Nebahat Öztürk’ün felci, bir hafta sonra yapılan açık ameliyatla döndü.



Kasım ayında sabaha karşı felç geçiren ve sol kolu ile sol bacağında hareket kaybı meydana gelen 72 yaşındaki Nebahat Öztürk’ün şah damarı kaynaklı felç geçirdiği anlaşıldı. Geçirdiği felçten bir hafta sonra Prof. Dr. Yusuf Kalko tarafından ameliyata alınan Öztürk, dikişleri alınmak üzere geldiği kontrol muayenesinde,” Kendi başıma rahatlıkla yürüyorum merdiven bile çıkabiliyorum.” dedi.
Hastayı değerlendiren Kalko,”Hasta bize gelmeden bir hafta önce felç olmuş. Sol kolu ve sol bacağında güçsüzlük ve konuşma bozukluğu vardı. Tetkiklerde sağ şah damarında kritik bir darlık tespit ettik. Hastayı değerlendirdikten sonra plağın çok yumuşak olduğunu fark ettik ve stente uygun olmadığına karar vererek açık ameliyat kararı aldık. Boynu uyuşturarak lokal anestezi ile yaptığımız ameliyatta küçük kesi ile damarın içini plaklardan temizledik. Hasta şimdi kendi ihtiyaçlarını görebiliyor, yürüyebiliyor. Sol kolunu da yavaş yavaş hareket ettirmeye başladı. Fizik tedavi süreci devam ediyor.” dedi.


PINAR SOYKAN DİYARBAKIRLI MİNİKLERE YARDIM ELİ UZATTI…


 Yeni single’ını sevenleriyle buluşturmaya hazırlanan Pınar Soykan, yoğun temposu içinde yardım projelerini de aksatmıyor. Ünlü sanatçı son olarak sosyal medya üzerinden gelen yardım çağrısına yanıt verdi, Diyarbakır’daki bir anaokulunun ihtiyaçlarını karşıladı.




Müzik çalışmalarına birbirinden iddialı şarkılarla devam eden ve şu sıralar yeni single’ı üzerinde çalışan Pınar Soykan, imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle de takdir topluyor. Küçük çocuklar ve sokak hayvanlarına yönelik projeler hayata geçiren ünlü sanatçı, sosyal medya üzerinden aldığı yardım çağrısını da karşılıksız bırakmadı, İstanbul’dan Diyarbakır’a yardım eli uzattı.
ÖNCE ÖĞRETMENE ULAŞTI
Diyarbakır’ın Güzel Köyü’nde bulunan Güzel İlkokulu’na bağlı anaokulunda birtakım eksikler olduğunu öğrenen Pınar Soykan, ilk olarak okulda görev yapan öğretmene ulaştı ve yardıma ihtiyaç duyulduğunu teyit ettirdi. Ardından hiç vakit kaybetmeden kolları sıvadı, minik öğrenciler için gereken malzemeleri alarak bizzat koliledi ve okula gönderdi. 

“ZİYARETE GİDECEĞİM”
Pınar Soykan, Türkiye’nin geleceği olan minik öğrencilerin eğitimine katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi: “Bana sosyal medya hesabımdan ulaştılar. Hemen araştırmaya başladım, çünkü bazen bu durumu kötüye kullananlar, iyi niyetimizi suistimal edenler olabiliyor. Anaokulunun öğretmeni Fatmagül Hanım’la bizzat görüştüm, kendisinden bir ihtiyaç listesi istedim. Listedeki malzemeleri hemen temin ettim, hepsini evimde paketledim. Kolileri hazırlarken o kadar mutlu oldum ki, ben bu duyguları hissediyorsam kim bilir çocuklar nasıl sevinecek.” Sanatçı, yardımda bulunduğu okulu yakında ziyaret de edecek: “Fatmagül Hanım okula davet etti, yoğunluktan gidemedim. Ama ilk fırsatta gideceğim. Böyle güzel yardım projelerine de elimden geldiğince devam edeceğim.”