12 Haziran 2020 Cuma

REKORTMEN BARIŞ...

Başarılı oyuncu Barış Murat Yağcı aynı anda iki rekora imza attı.


2020 yılına kırdığı reyting rekoru ile damga vuran Survivor'da bir rekor da başarılı oyuncu Barış Murat Yağcı'dan geldi. İlk günden itibaren adından söz ettiren ve başarılı performansı ile göz dolduran yakışıklı oyuncu SMS oylamasında 8 hafta üst üste birinci seçilerek Survivor tarihinde rekora imza attı. 

Barış Murat Yağcı ikinci rekorunu da İnstagram sayfasında kırdı. Instagram takipçi sayısı 1.7 milyona ulaşan Yağcı’nın, adaya gitmeden önce attığı son post 7.5 milyonu geçen yorum sayısı ile Türkiye rekoruna kırdı.

Barış Murat Yağcı Survivor şampiyonluğuna en yakın isimler arasında gösteriliyor. 

KOLAJENDEN GELEN GÜZELLİK!


“Kolajenden gelen güzellik” mottosuyla piyasaya merhaba diyen Naturagen Kolajen; tablet, tek içimlik sıvı, toz şase ve bulk formlarıyla güzelliğinizi ve sağlığınızı korumayı amaçlıyor. İçeriğindeki kolajen ile cildin doğal nemlenme ve yenilenme fonksiyonlarını, eklemlerin ise normal fonksiyonlarını destekleyen Naturagen, Hyalüronik asit, Biotin, Koenzim Q10 ve çeşitli vitaminlerden oluşan doğal ve zengin bir içeriğe sahip. Naturagen Kolajen, 63 yıllık köklü bir geçmişi olan İskefe Holding’in şirketlerinden bir diğeri ile Kolajen AR-GE Merkezi uzmanlığıyla geliştiriliyor. Türkiye menşeli olan Naturagen Kolajen, ürünlerinde kullandığı doğal tatlandırıcı Stevia bitkisi ile de dikkatleri üzerinde topluyor. Detaylı bilgi için, naturagen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

10 Haziran 2020 Çarşamba

Keller koronadan yırttı!


Geçtiğimiz günlerde basında yer alan " Covid 19 kel erkeklerde daha sık görülüyor ve ağır seyrediyor" haberi haliyle hem ilgi çekti hem panik yarattı. Haber merkezleri bile konu ile ilgili çeşitli uzmanlara mikrofon uzatıp olayı köpürtürken Haberuçur durur mu? Biz de saçın Türkiye'deki en yetkin ismine sorduk bu işin aslı astarı nedir diye. Kel beyler panik yapmayın. Ünlü saç uzmanı Songül Alcı konunun tam tersini savunuyor. Nasıl mı? işte Alcı'dan çarpıcı yorumlar

"Kel erkeklerin en büyük avunması testesteron hormonunun yüksek olduğunu düşünmesidir. Testesteron hormonunun yüksekliğinin koronaya yakalanma riskini azalttığını belirten hekimler var.
Erkek tipi saç dökülmesinin ( androgenetik alopesi ) en büyük nedeni testesteron hormonu fakat yüksekliği değil bu nedenle yüksek testesteronun kellik yarattığı, dolayısıyla kel erkeğin Covid 19'a karşı oluşu yanılgısı var.
Testesteronun saç dökülmesi mekanizmasında etkisi yüksekliği değil, bazı kişilerde genetik olarak ya da yaşın ilerlemesi ile günlük normal miktarda salgılanan testesteron, saç köklerindeki reseptör tarafından dihidrotestesterona (DHT) dönüşür. DHT saç köklerindeki bu reseptörlere bağlanarak saçlarda incelme minyatürleşme, zayıflamaya sonuçta da dökülmeye neden olur.
Bu haberlerle evde aynalara bakarken biraz rahatladık ama saç ekim bölümleri yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.
Biz saç ekmeye erkekleri saçlandırmaya, estetik operasyonlara devam ediyoruz.



NORMALLEŞME SÜRECİNDE HANGİ ESTETİK UYGULAMALAR YAPILABİLİYOR?

Pandemi süresince evlere kapandığımız zamanlarda en çok hasret duyduğumuz konulardan biri estetik uygulamalarımız oldu. E estetik uygulamaları da artık neredeyse temel ihtiyaçlar arasına girdi. Nasıl olur demeyin. Biz ester kabul edelim ister etmeyelim estetik hayatımızın bir parçası haline geldi. Evlerimizde olduğumuz süre zarfında kızlarla aramızdaki en derin sohbetlerden biri eriyen dolgular, etkisini kaybeden botokslar, solan ve kuruyan ciltler ve daha neler nelerdi... Hal böyle olunca normalleşme süreci başlar başlamaz güncel estetik uygulamaları ile ilgili Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Başterzi'ye sorduk. İşte merak edilenler...


Corona döneminde çoğunluğumuz bir estetik açlığı yaşadık. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

İki farklı ihtiyaçtan söz edebiliriz. Günümüzde birçok kişi için estetik uygulamalar öz bakımın bir parçası bu dönemde alıştığımız görünümün bir parçasından bir süre uzakta kaldık. Bir diğer taraftan da pandemi ile birlikte dünyanın akış hızı yavaşladı. İş yerleri yavaşladı, evlere döndük, göz zevkimize uygun daha iyi daha konforlu hissettiğimiz mekanlar yaratmak için uğraştık, belki bedenimizle de daha çok ilgilenmeye başladık. 

Normalleşme ile beraber estetik merkezleri doldu. En çok hangi uygulamalar tercih ediliyor?

Hastalar hala hastanelere girmekten çekiniyorlar. Bu nedenle öncelikle botox, dolgu uygulamaları, mezoterapi gibi ameliyatsız yöntemler tercih ediliyor. Yaz mevsimi öncesi kuru ciltler için yine nem aşılarını öneriyoruz. Erkek hastalarda ise koltukaltı botoksuna talep fazla. Bu uygulamalar hem nispeten ekonomik hem de ofis şartlarında rahatlıkla yapılabiliyor. 

Gençleşme uygulamalarında altın değer ameliyatsız uygulamalar mı? Cerrahi mi?

Hastanın ihtiyacına göre değişir. Örneğin sarkmış bir yüzde, kirpik kenarlarına inmiş bir göz kapağında cerrahi ile elde edeceğiniz sonuca botoks ile veya dolguyla ulaşmanız mümkün değil. Ama ameliyatsız uygulamaların da yeri ayrı. Hastanın ihtiyacına göre önce ameliyatsız uygulamalar, onların yetersiz kaldığı noktalarda da ameliyatlar tercih edilmelidir. Gereksiz ameliyatlar kadar, boş yere yapılan faydasız medikal estetik uygulamalar da hastaları mutsuz edebiliyor.  

Çene estetiği son dönemin trendleri arasında. Çenede hangi uygulamalar yapılıyor? Siz ne öneriyorsunuz?

Çene hatlarını belirginleştirme ve geride olan çene profilini öne alabilmek için dolgu uygulamaları veya implantlar ile çene ucu estetiği yapılabilir. Çene ucunda derideki portakal kabuğu görünümünü düzeltmek için botoks uygulamaları yapılabilir. Çenenin ya da yüzün alt yarısının estetiğinde bir diğer belirleyici de çenenin genişliğidir.  Çiğneme kasları kalın olan kişilerde kası inceltmek ve çene genişliğini azaltmak için de yine çene botoksu uygulamasını öneriyorum.

Normalleşme sürecinde ne gibi tedbirler aldınız?

Pandemi devam ettiği sürece hem bizim hem hastalarımızın hem de refakatçilerin kişisel korunma önlemlerine dikkat etmesi gerekir. Biz kliniğimizde sosyal mesafe kuralını gözeterek çalışma şeklimizi, randevularımızı, kabul edebileceğimiz hasta sayısını yeniden düzenledik. Maske ve el dezenfektanı kullanımına özen gösteriyoruz. Bekleme salonunda hastaların bir arada bulunmasından dolayı oluşabilecek bulaşma riskini azaltmak için verdiğimiz randevu sayısını azaltıp, randevu sürelerini uzattık. Her hasta arasında gereken temizlik yapılıyor ve kliniğimiz sürekli havalandırılıyor. Tabi bir de ameliyat olacak hastalarımız var. Bu dönemde ameliyat öncesi yapılan tetkiklere covid 19 PCR testini de ekledik. Bu noktada sağlık bakanlığının konuyla ilgili yayınladığı kılavuza harfiyen uymak gerektiğini düşünüyorum. Bu kılavuza göre hem cerrahi ekibin hem de hastanın covid taraması mutlaka yapılmalı. Hastanede yatış süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalı, ziyaretçi kabul edilmemeli ve hatta çok gerekli değilse refakatçi dahi olmamalı. Taburcu olduktan sonra da hastanın evinde benzer kurallara uyulmalı. 


Normalleşmeye vücudunuzdan başlayın!


Karantina kilolarından kurtulmak zor değil!

Yaklaşık üç aydır hepimizi eve kapatan pandemi sürecinin sonuna yaklaşırken karantina kiloları da kendini iyice hissettirmeye başladı. Normalleşmeye hazırlanırken vücudundan fazla yağları atmak isteyenler için uygulanan lipoliz işlemi, kalıcı ve yüz güldüren sonuçlar veriyor.

Karantina günlerinin sonuna geldiğimiz bu günlerde, evde alınan kilolar için kalıcı çözümler aranmaya başlandı. Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından uygulanan lipoliz, bu konuda sunduğu çarpıcı sonuçlarla göze çarpıyor. Peki, lipoliz kısaca ne anlama geliyor ve neler vaat ediyor?

Lipoliz, incelmesi ve erimesi güç olan inatçı bölgelere 10 cc’lik toplam dört enjektörle uygulanan bir işlem… Enjekte edildikten hemen sonra yağ yakımına başlayan lipoliz, beraberindeki diyet ve spor programıyla birlikte etkisini ilk seansın ardından fark ettiriyor. Karın, basen, iç bacak, bel çevresinde oluşan yağlar, kol, koltukaltı kenarı, gıdı ve selülitli bölgelere uygulanabiliyor. Lipoliz işleminde seans sayısı kişiye özgü olarak 1-3 arasında değişiyor. Doktor kontrolünde gerek görülürse ikinci seans 4 hafta sonrasında uygulanıyor. Çoğu zaman, bel çevresinde tek seansta 7-13 cm incelmeye varan sonuçlar alınıyor.

Yapılan işlemde, yağlı bölgenin içine fosfatidilkolin ve deoksikolik isimli enzimler enjekte ediliyor. Bu enzimler, yağ hücrelerinin zarının parçalanmasını ve dolayısıyla yağ hücrelerinin yok edilmesi sağlıyor. Her iki enzim de ABD’ de FDA tarafından , kullanımı yağ parçalamada onaylanmış güvenilir enzimlerdir. Bununla beraber, metabolizmanın hızlandırılması için L-Karnitin ve kafein de veriliyor. Bu da vücüdun dinlenme halinde bile daha fazla kalori yakmasını sağlıyor. Sonucun daha etkili olması için kişiye bir diyet ve egzersiz programı veriliyor.

Bu işlem, yağların karaciğer tarafından yok edilmesini sağladığından kişinin alkol almaması gerekiyor. Bol su içilmesi öneriliyor. Bunun yanı sıra aşırı sıcaktan, saunadan, hamamdan, sıcak duştan ve güneşlenmekten kaçınmak öneriliyor. Lipoliz bölgesel yağlanmayı azaltmayı hedeflediğinden ileri derecedeki obez hastalara uygulanmıyor.

Uzm. Dr. Şafak Göktaş kimdir?

Medikal Estetik Hekimi ve aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Şafak Göktaş, her iki alanda da tanınmış bir doktordur. Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Medikal Estetik Derneği’nin aktif bir üyesi olan Göktaş, kendini geliştirmek için İspanya, Güney Afrika, Çin ve İngiltere’deki çeşitli hastanelerde çalışmış ve araştırmalarda bulunmuştur. Kendisinin ulusal ve uluslararası dergilerde ve bilimsel toplantılarda makaleleri ve sunumları bulunmaktadır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş, botoks, dolgu, PRP, lipoliz (Yağ parçalama), H100 gençlik aşısı, saç ve yüz mezoterapisi, mezolifting gibi medikal işlemler uygulamaktadır. Göktaş, uzmanlık birikimi sayesinde hijyen ve kaliteden ödün vermeden danışanlarını daha güzel bir görüntüye kavuşturmayı hedeflemektedir. @drsafakgoktas instagram hesabından ya da www.safakgoktas.com adresinden detaylı bilgi alınabilmektedir.

9 Haziran 2020 Salı

GENÇ AYSEL USTA AYSEL'İN YOLUNDA...



Aysel Enez’in aşk dediği dillerde pelesenk olan İstanbul isimli şarkısı Sinan Yıldırımın muhteşem sesiyle tekrar dinleyiciyle  buluşmaya gün sayıyor ...
Ünlü sanatçılara verdiği şarkılarla tanınan söz yazarı besteci ,senarist .,Aysel Enez, oyuncu kimliğiyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Enez, yakında sürpriz bir projeyle televizyon ekranında boy gösterecek.
Kendi’nin “Sevişelim mi Dövüşelim mi”, Aysun Kaya’nın “Değirmen”, Gülin Dönmez’in “Efsun”, Ayla’nın “Yeni Baştan” ve Vural’ın “İstanbul” ile “Hep Çatası Var” şarkılarında imzası bulunan Aysel Enez, on parmağında on marifet olan bir isim. Daha önce özel bir kanalda ünlü sanatçılarla röportajlar yapan Enez, şimdi başka bir yeteneğini gözler önüne sermeye hazırlanıyor.

USTALARDAN EĞİTİM ALDI

Aysel Enez, oyuncu kimliğiyle seyirci karşısına çıkacak. Ayla Algan, Derya Alabora, Ergün Demir ve Burak Aksak’tan oyunculuk eğitimleri alan Enez, yakında başlayacak sürpriz bir projede dikkat çekici bir role hayat verecek. Genç yeteneğin en büyük idolü ise adaşı Aysel Gürel: “Kendime usta söz yazarı ve oyuncu Aysel Gürel’i örnek alıyorum. Ben de onun gibi unutulmaz eserlere imza atmak, sıra dışı rolleri canlandırmak istiyorum.”  



8 Haziran 2020 Pazartesi

82 YAŞINDAKİ IRAKLI HASTA TÜRKİYE'DE ŞİFA BULDU...

 Akciğer kanseri teşhisi ile İstanbul'a gelen 82 yaşındaki Iraklı hasta Doç. Dr. Özkan Demirhan'ın yaptığı başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.  


82 yaşındaki Iraklı Bthha Fahad Jaber Aljaber ocak ayında yüksek ateş ve şiddetli öksürük şikayeti ile hastaneye başvurdu. Iraklı doktorların yaptığı tetkikler sonucunda yaşlı kadına akciğer kanseri teşhisi konuldu. Irak'ta ameliyatın yüksek riskli bir işlem olacağı belirtilmesi üzerine  Aljaber'i Türkiye'ye yönlendirildi. İstanbul'da ameliyat olan hasta ve ailesi Türk doktorlara teşekkür etti.  


Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan ameliyat sürecini ve hastanın durumunu değerlendirdi. Demirhan;"Sağ akciğer alt lobda kitle tespit edilen hastaya Irak'ta biyopsi yapılmış ve küçük hücreli dışı akciğer kanseri (KHDAK) tanısı konularak bizlere refere edildi. Hastaya evreleme amaçlı PET CT –beyin MR yapıldı ve başka bir yerde metastaz  olmadığı ve hastalığın erken evre bir akciğer kanseri olduğunu gördük. Tümör  minimal invazif yani küçük kesi ile ameliyata uygundu. Bu da hasta için ekstra bir avantajdı çünkü yaşlı hastalarda minimal invazif (Videotorakoskopik(VATS) ameliyat hastanın çabuk iyileşmesini ve normale dönüşünü hızlandırmaktadır. Hastamızın  ileri yaş bir hasta olmasına rağmen kardiyak ve akciğer performansı oldukça iyiydi. Videotorakoskopik sağ akciğer alt lobektomi ameliyatımızı sorunsuz bir şekilde yaptık,  ameliyat sonrası ertesi gün oksijen desteksiz mobilize olan hasta  takiplerinde de sorun yaşanmaması üzerine  taburcu edildi . Patoloji sonucunda ek bir onkolojik tedaviye gerek duyulmadı ve  tamamen küratif dediğimiz tam iyileşme sağlandı. Hastane dışındaki  takip sürecini tamamladıktan sonra sorunsuz bir şekilde ülkesine gönderdik. Bu hastamızda da görüldüğü gibi erken evre akciğer kanseri ameliyatları genelde minimal invazif tekniklerle yapılmakta ve hastaların iyileşme ve normal hayata dönme süreleri kısalmaktadır.  Bu durum yaşlı (80 yaş üstü) hastalarda daha da önemlidir çünkü sistemik hastalıkların görülme riski yüksek olduğu için onlarda ekstra bir avantaj sağlar."dedi.  


KUTSAL "BIRAK KIRILSINLAR" DİYOR...



Kutsal, 8 Mart 2020 ’de çıkardığı “Bırak Kırılsınlar” isimli  yeni teklisinde, aile içi şiddete dikkat çekmektedir. Kutsal’in ilk albümünde rock versiyonunun yer aldigi bu bestesinin, bugünlerde akustik versiyonunu yayımlama sebebi, son yıllarda kadına yönelik şiddetin gittikçe daha da artmasına dikkat  çekmektir. Söz ve bestesi Kutsal’a ait olan Bırak Kırılsınlar’ın, aranjesi ise Türkiye ‘nin en iyi Rock aranjörü ve gitaristlerinden Serdar Öztop imzası taşıyor…Single’ın masteringi ise, Grammy Ödüllü ses mühendisi EvrenGöknar tarafından gerçekleştirildi.

Los Angeles’da ev ortamında çekilen Bırak Kırılsınlar’ın klibi, Mart ayında, İstanbul’da Galatasaray Üniversitesi’nde gerçeklestirilen, kadın temalı Shenema Kısa Film festivalinde gösterilmiştir. Video klipte; kadın haklarını temsil eden semboller, sloganlar ve dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen kadın eylemlerine yer verilmiştir…

Aynı zamanda  Kutsal için, aile ve toplum içinde kadına yönelik şiddet konusu, ayrıca bir önem taşımaktadır…
Amerika ‘da ve Türkiye ‘de konserlerine devam eden Kutsal, Amerika'da albüm çıkaran ve aktif olarak müzik hayatina devam eden ilk ve tek Türk kadın Rock müzisyenidir.

Kutsal‘ın  Bırak Kırılsınlar (Akustik Versiyon) adlı  şarkısı tüm dijital platformlarda yayında !