26 Kasım 2016 Cumartesi


GÖRME ENGELLİLER FİLM İZLEYECEK…

Dünyada ve Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek. Görme engelliler film izleyecek.


Engelliler ile sanatın buluştuğu, görme ve işitme engellilerin film izlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz Uluslar arası Barikat Film Festivali 1-4 Aralık tarihleri arasında 7’inci kez sanatseverleri bir araya getirecek.
7. Uluslararası Barikat Film Festivali  bu yıl 1 Aralık 2016 Tarihinde saat 12:00‘da  sanatçılar, siyasiler, yabancı kültür ataşeleri , ünlü kişiler, engelli ve engelsiz bireylerden oluşan bir grup ile Taksim – Tünel’den Emek Sineması’na gözler kapalı ve tekerlekli sandalyeye oturarak farkındalık oluşturmak adına karnaval havasında bir yürüyüş ile düzenlenecektir.
21 İspanyol dilinin konuşulduğu Cervantes Enstitüsünden, Hollanda Kraliyet Ailesi Temsilcisinden ve UNESCO ‘ dan ‘Dünya Kültür Mirasına’ katkıda bulunduğu gerekçesi ile Uluslar arası Barikat Film Festivali yazılı remi destekler almıştır. Proje Türkiye’de 9 Milyon aileleri ile birlikte 30 Milyon, Dünya’da 600 Milyon aileleri ile birlikte 3 Milyar nüfusu ilgilendirmektedir.
Uluslararası Barikat Film Festivali; engellilerin beklentilerini, duygularını, hayata bakışlarını, yaşama katılımlarını, hayatın içinde aktif rol alarak üretici bir düzeye erişebilmelerini amaçlamaktadır.

Çağın en etkili ve en yaygın iletişim aracı olan sinema yoluyla ortaya koyabilecek görme ve işitme engelli insanların da film izleyeceği, engellilerle sanatın buluştuğunu gösteren ilk Uluslararası Film Festivalidir. Engelli kişilerin üretme, sunma, değerlendirme (yapım-yönetim-oyunculuk-izleyici geri bildirimi) gibi faaliyetleri gerçekleştirerek yaşama nasıl ustalıkla dahil olduklarının kamuoyuna yansıması olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder