31 Ekim 2017 Salı

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI BESLENME KALKANI…


Soğuk havalar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar da hem çocukları hem yetişkinleri olumsuz etkiliyor. Uzmanlar ise bu hastalıklara karşı en güçlü kalkanın doğru beslenme olduğuna dikkat çekiyor.
İşte Medigold Sultan Hastanesinden Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Yıldız’dan altın değerinde bağışıklık güçlendirici beslenme formülü.


“Güçlü bir bağışıklık sisteminin temellerinden birisi yeterli ve dengeli ve beslenmektir. Sadece vitamin ve mineral bakımından zengin bir beslenme programı ile güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olamazsınız. Yeterli miktarda protein, karbonhidrat, yağ almanız yani dengeli beslenmeniz gerekmektedir.

Bağışıklık Hücreleriniz İçin C Vitamini Tüketin

Her gün yeterli C vitamini alarak bağışıklık hücreleri koruma altına almalıyız vitamini desteğinin hastalık başladıktan sonra olumlu bir etkisi yoktur. Asma yaprağı, kuşburnu, maydanoz, yeşilbiber, portakal, kivi, greyfurt C vitamininden zengin besinlerdir. Bu nedenle beslenmemizde hastalıklardan korunmak için sürekli yer vermemiz gerekir.

E Vitaminini önemseyin

E vitamini yetersizliğinde bağışıklık hücreleri etkin bir aktivite gösteremezler. Badem, yer fıstığı, ceviz, ay çekirdeği ve fındık da E vitamininden zengindir.  Salatalarınıza ekleyeceğiniz birer tatlı kaşığı zeytinyağı ve ara öğünlerde tüketeceğiniz 7-8 adet fındık veya badem ya da 3 adet ceviz günlük gereksiniminizi karşılamak da size yardımcı olur.

Probiyotik Desteği Önemli

Probiyotikler vücudumuzu zararlı bakterilere karşı korur ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur. Doğal olarak fermente edilmiş süt ve süt ürünlerinde bulunur aynı zamanda toz- tablet de olarak kullanılır. Ev yoğurdu, kefir, lahana turşusu diyetinize rahatlıkla ekleyebileceğiniz probiyotiklerdendir.

Kışın vazgeçilmezi bitki çayları 

Yeşil Çay: Antioksidan deposu yeşil çay vücut direncini artırır. En yüksek faydayı sağlayabilmek için yeşil çayı 2-3 dakikadan fazla demlemeyin. Kafein içeriği fazla olduğundan dolayı günlük 3 fincandan fazla tüketmeyin.

Zencefil Çayı: Öksürüğe, boğaz yanması, mide bulantısına faydalı olan zencefil çayı kış aylarında iyi bir alternatif.
Kuşburnu çayı: İçerisinde ki yüksek C vitamini sayesinde doğal bir antioksidan olan kuşburnu çayı bağışıklık sistemini güçlendirir.”


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum ve bu bayramın hepimize sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesini diliyorum.

    Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor.

    Çocukluğumdan beri severek içtiğim çaylardan biridir kuşburnu çayı. Hem rengini hem de mayhoş tadını çok seviyorum. Ne zaman kuşburnu çayı içsem çocukluğumu hatırlattığından mıdır nedir bir mutluluk gelir bana. Zayıflamaya yardımcı bir çay oluşu da onu vazgeçilmez kılıyor. Kuşburnu çayı; vücuttan fazla tuzun ve suyun atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil