5 Haziran 2020 Cuma

İHA HABER MÜDÜRÜ ÖMER KILIÇ: ”TÜRK DOKTORLAR ÇOK CESUR VE ÇOK TECRÜBELİLER”


Türkiye’nin en büyük haber ajanslarından İHA (İhlas Haber Ajansı) haber müdürü Ömer Kılıç Haberuçur'a özel açıklamalarda bulundu. Kılıç,” Türk doktorlar çok cesur ve çok tecrübeliler. Dünyada yapılmaya cesaret edilemeyen ameliyatları ülkemiz doktorları yapıyor. Bu konuda binlerce yaşama dönüş hikayesi servis ettik dünya basınına.” dedi.

1994 yılından bu yana Türkiye’nin uluslararası haber ajansı İHA’da gazetecilik görevini sürdüren Ömer Kılıç Türkiye’de sağlık sektörünün geldiği nokta ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç,” Türkiye son 25 yıl içinde sağlıkta çok önemli gelişmelere imza attı. En üst teknoloji ile donatılmış çok sayıda özel hastane açıldı Türkiye’de. Devlet hastaneleri ve Eğitim ve Araştırma hastaneleri özel hastanelerle aynı donanımda. Çok değerli doçent ve profesörlerimiz var. Özel hastaneler kalite açısında Avrupa standartlarında. Hatta daha da iyi diyebilirim. Türk halkı her türlü tedaviye çok kolaylıkla ulaşılabiliyor. Birçok tedaviyi özel hastanede dahi devlet karşılıyor. Yoğun bakımlar, çocuk yoğun bakımları, yenidoğan yoğun bakımları çok donanımlı ve bunların hepsini devlet halkında hiç ücret almadan karşılıyor. Kanser tedavilerini, kalp ameliyatlarını, anjiyoları ve daha birçok tedaviyi devlet karşılıyor. Türk halkı sağlık hizmeti anlamında yurt dışındaki pek çok ülkeye nazaran çok şanslı. Yurt dışında özellikle Amerika’da oranın vatandaşların tedavi masrafları çok pahalı. Bizde yabancı ülke vatandaşları bile kendi ülkelerine kıyasla neredeyse yarı yarıya daha uygun fiyata çok kaliteli sağlık hizmeti alıp tedavi olabiliyorlar.” dedi.
“Yurt dışında doktorlar riske girmek istemiyor.”
Binlerce sağlık haberine imza attıklarını ve dünya gündemine duyurduklarını ifade eden Ömer Kılıç,” çok sayıda sağlık haberi yaptık hala da yapıyoruz. Yurt dışında hasta tedavi edilememiş ya da yanlış tedavi edilmiş, Türkiye’ye geliyorlar ve Türk doktorlar yanlış tedaviyi düzeltiyor. Veya yurtdışındaki doktorlar ‘biz bu ameliyatı yapmayız’ diyorlar hastalar Türkiye’de sağlığına kavuşuyor. Bir gazeteci olarak bu haberler ilgimi çekiyor. Böyle çok haber geçtik yurt ve dünya basınına. Yurt dışında doktorlar riske girmiyor, Türk doktorlar ise bir o kadar cesur ve çok tecrübeliler. Bu haberleri yaparken gururlanıyorum.” şeklinde konuştu.
“Türkiye en az Avrupa kadar güvenli.”
Bir dönem yaşanan terör olaylarından dolayı Türkiye’nin güvenli olmayan ülke konumuna sokulmasını da değerlendiren başarılı gazeteci,” Bir dönem insanlar Türkiye’ye güvenlik gerekçesi ile gelmek istemediler. Son üç yıldır, özellikle 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de terör olayları olmuyor. Avrupa ülkeleri ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenli. Amerika’da okullara bile saldırılar oluyor. Bizde böyle bir şey yok. Terör bütün dünyanın ortak sorunu, dünyanın her yerinde var. Bence insanlar hiç korkmadan Türkiye’ye gelebilir. Ki geliyorlar. Gerek turizm gerekse sağlık turizmi amaçlı. Türkiye’ye her yıl gelen turist sayısı da bunun ispatı.” ifadelerini kullandı.

HABER: ŞÜKRİYE ÖZGÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder