2 Haziran 2020 Salı

OBEZİTE CERRAHİSİ NEDEN KİŞİYE ÖZEL YAPILMAK ZORUNDA?



İstinye Üniversitesi Liv Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Turgut İpek anlattı.
"Laparoskopik, robotik ve tek delik cerrahisi gibi hastanın talebi ve kilosu ile bağlantılı olarak obezite ameliyatları yapılabilmektedir.
Obezite cerrahisi sorası hasta sadece kilo vermekle kalmaz tansiyonu düşer ve dengelenir, trigliseridi, kolesterolü düşer, diyabet sorunu çözülür. Kişi daha sağlıklı ve konforlu yaşama kavuşur.
Günümüzde sıklıkla uygulanan cerrahi teknikleri şunlardır: sleev gasrtektomi ( tüp mide) türkiyede ve dünyada çok sık uygulanıyor. Mini gastrik bypass gibi cerrahi yöntemler en çok uygulanan yöntemler arasında. Ancak bu yöntemlerin mutlaka kişiye özel yapılması gerekir. Herkese aynı ameliyat yapılamaz.
Yabancı hastalar özellikle ameliyat tekniği ismi vererek bu ameliyatı olmak istediklerini belirtiyor. Ancak öncesinde yapılana birtakım tetkiklerden sonra hastanın bu ameliyata uygun olup olmadığını uzmanlar belirler bu doğrultuda ameliyat planlanır. Unutmayın! Obezite cerrahisinde uygulanan cerrahi teknikler tamamen kişiye özeldir. Herkese aynı teknik uygulanmaz. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder