MUTFAKTAKİ ŞİFA DEPOSU ‘EV YAPIMI YOĞURT’

Bu açıklamaların ardından dikkatler bir kez daha ev yoğurduna
yöneldi.
Bebeğim ek gıdaya geçtiğinden bu yana ev yoğurdu ile tanıştık.
Yaklaşık 6 aydır evimize ambalajlı yoğurt girmiyor. Geçtiğimiz gün bir davette
yoğurtlu bir salatayı tattım ve çok sevmeme rağmen yiyemediğimi fark ettim. Çünkü
bu yoğurdun benim bir süredir yaptığım doğal yoğurtla uzaktan yakından lezzet
alakası yoktu.
Doğal yoğurt bebeğim için şüphesiz çok sağlıklı ancak bebeğim
sayesinde benim de yaşam kalitemde çok şey değişti. Sürekli şişkinlik, bağırsak
sorunları, vücut ağrıları, kan şekeri düzensizlikleri gibi şikayetlerim vardı.
Ancak bunları bir süredir yaşamadığımı fark edince biraz araştırma yaptım.
Meğer ev yapımı yoğurdun bilmediğimiz pek çok faydası varmış.
İşte onlar:

- - Karın yağlarının yakımını kolaylaştırıyor.
Kesinlikle doğru çünkü doğumdan sonra 1 yıl içerisinde yaklaşık 20 kilo verdim.
Sezeryana rağmen karnım dümdüz.
- - Tansiyonu dengeliyor.
- - Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- - Diş ve kemik sağlığını destekliyor.
- - Kolesterolü düzenliyor.
- - Mantar enfeksiyonlarını engelliyor.
- - Kasları güçlendiriyor.
Bu kadar
faydası olan doğal yoğurdun reçetesi nedir peki? Ben Youtube’de sayısız video
izledim, sayısız tarifi okudum. 7 defa başarısız denemeden sonra 8’incide muhteşem
bir yoğurt yapmayı başardım.
İşte o
tarif…
1 litre
inek sütü ve 1 litre manda sütünü süzdükten sonra kaynatmaya başlayın. Süt
kaynamaya başlayınca bir kepçe yardımı ile yaklaşık 10 dakika sürekli
karıştırın. Ardından soğumaya bırakın. Serçe parmağınızı süte batırdığınızda 10
saniye kadar yanma hissetmeden sütün içinde tutabiliyorsanız, bu yoğurt
mayalamaya hazır demektir. Ayrı bir kaseye 3 çorba kaşığı kadar yoğurt alın ve
ılınan sütle karıştırın
Ardından bu karışımı kaynattığını sütün içine, tencerenin kenarından boşaltarak hafif karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, kalın bir battaniyeye sarın ve 10-12 saat bekletin. Daha sonra da buzdolabına kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder