15 Mayıs 2017 Pazartesi


ORTA VE DAR GELİRLİYE EV YA DA ARABA ALMA İMKANI SAĞLIYOR…

Dar gelirlinin en büyük hayali “başımı sokacak bir evim olsun” düşüncesidir. “Kutu gibi olsun, benim olsun” derler. ‘Birevim’ tarafından geliştirilen ve Dünyada ilk kez uygulanmaya başlanan yöntem 240 aya kadar vadelerle ev sahibi ya da araç sahi olma imkanı sağlıyor. Konu ile ilgili Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi detayları paylaştı.
Yüksek gelir grubunda olanların ev sahibi olma gibi bir amaçları bulunmaz. Genellikle kendilerine ait bir evleri vardır. Orta gelir grubunda bulunanların ise bir kısmının evi varken pek çoğu ev sahibi olmak için çeşitli girişimlerde bulunurlar. Gelelim alt gelir grubuna; aylık geliri kısıtlı olanların en önemli hedeflerinden biri şüphesiz bir ev sahibi olmaktır. Bu amaç için tasarruflar yapılır, faizsiz ev alma yolları araştırılır, peşinatsız ev sahibi yapan firmalar incelenir. Amaç hem kiradan kurtulmak, hem de ileride çocuklarına bir ev bırakabilmektir.

Tasarrufa dayalı faizsiz bir sistem.
Birevim tasarrufa dayalı faizsiz ev alma yöntemlerini ev sahibi olmak isteyenlerin istifadesine sunuyor. Alt ve orta gelir grubunda bulunanlar için ev sahibi olmayı hayal olmaktan çıkarıyor diyebiliriz. Düşük, orta ya da yüksek hangi gelir düzeyi olarak ayırım yapmıyoruz. Kişinin kendi ödeme performansına göre şekilleniyor ve faiz uygulanmıyor. Vade farkı ve ek maliyet olmadan 240 aya kadar raksitlendirme yapılabiliyor.
Çalışan da emekli de yöntemden faydalanabiliyor.
Şimdilerde emekli olup, emekli ikramiyesiyle ev sahibi olmak neredeyse hayal… Emekliler ikramiyesini almış olsalar dahi bu ikramiyenin yetersizliğinden dolayı karşılarına çıkan kredi yollarından kaçamıyorlar. Yıllarca çalış, sonunda elde edeceğin para, ev sahibi olmana yetmesin. Maalesef, şartlar emeklileri ikramiyeyi peşinata sayıp yeni bir borcun altına sokmaya zorluyor. Diyelim ki, emekli oldunuz. Henüz bir eviniz yok! Kirada oturmak istemiyorsunuz artık. Biraz birikmişiniz var; ancak o da ev almak için yetersiz. Bu durumda şartlar sizi tekrar çalışmaya zorlayabilir. Çünkü almak istediğiniz ev için yeniden borçlanmanız gerekecektir. Üstelik kredi kullanmayı düşündüyseniz ödeyeceğiniz faizin yükünü de çekmeyi kabul etmiş sayılırsınız. Evet, ülkemizde emekliye faizsiz kredi verilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor; ancak ileride hayata geçirilmiş olsa dahi emekli maaşının en fazla 10 katına kadar verileceği türünde sınırlamalar konuşuluyor. Bu miktarda günümüz şartlarında ev almak için yeterli tutarı karşılamıyor. Birevim’den emekliler de faydalanabiliyor.  

Birevim’in taksitli ev alma yöntemleriyle emekliler; emekliye faizsiz kredi arayışına girmeden, kredi kullanmadan kiracılık günlerini geride bırakabilirler. İster çalışan olun, ister emekli; peşinatlı ya da peşinatsız, tamamen faizsiz ve hiç fark ödemeden, 10 aydan 160 aya kadar taksitlerle kolaylıkla ev sahibi olabilirsiniz. Yöntem ayrıca ikinci el konutlarda da kullanılabiliyor.”

Bilgi ve iletişim:
Birevim Müşteri Temsilcisi Serkan Özgül

05437483601

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder