22 Temmuz 2018 Pazar

ANAOKULUNDA SU GİBİ İNGİLİZCE…



EYE Anaokullarında, Erken Yaşta İngilizce Programı ve Türkçe Okul Öncesi Programı (Kapasite Geliştirme) ile zenginleştirilmiş MEB Okul Öncesi Programı uygulanmaktadır. Her yaş grubu programı, kendi yaş grubunun özellikleri göz önüne alınarak hazırlanmıştır. “Kapasite Geliştirme Programı” ile standart eğitim vermenin ötesinde çocukları sahip oldukları kapasitede en üst düzeye çekmek hedeflenmiştir. 


EYE Anaokulu olarak hedefimiz öğretmenlerin rehberliğinde ezber bozan, merak uyandıran eğitim ortamları oluşturarak, her bir çocuğun hedeflenen kazanıma yönelik deneyimler edinmesine fırsat vererek, onların öğrenme meraklarını destekleyerek, soru sorabilen, araştıran, Türkçeyi doğru kullanan, teknolojiyi bilinçli kullanabilen çift dilli nesiller yetiştirmektir. 

EYE ANAOKULU İNGİLİZCE METODOLOJİSİ


EYE Anaokulu İngilizce metodolojisi, çocukların ana dillerini öğrenmesiyle aynı yolu kullanarak İngilizce öğrenmesi prensibine dayanır. 
Ana okulu yılları, bir çocuğun ikinci hatta üçüncü dil öğrenmesi için en ideal zamandır. Çünkü çocukların beyninde yetişkinlere göre iki kat fazla sinaps (bağlantı) vardır. Genç beyin bu bağlantıları kullanır ya da kaybeder. Beynin esnekliği veya yeni bağlantı kurma yeteneği, öğrenmek için uygun ve isteklidir çünkü, 7 yaşına kadar çocuklarda ikinci bir dil kazanmak için biyolojik bir hazırlık vardır. 
Biz de ‘Altın Çağ’ denilen bu dönemde yoğun ve tam ingilizce sınıfları ile çocuklara 2. dil kazandırıyor, 3. dile (Almanca) alt yapı oluşturmayı hedefliyoruz.

 
EYE İngilizce Öğretme Yöntemi, çocukların eşsiz öğrenme tarzlarını göz önünde bulundurur. Oyunlar, hareketler, müzik ve dolu dolu eğlence çocukların doğal öğrenme aşkını ve dili öğrenme eğilimlerini maksimize eder. Programlarımız bu bilinçle Dil bilimciler ve Pedagoglar eşliğinde özenle yazılmıştır. Öğretmenlerimiz İngilizce yetkinliklerinin dışında, öğrenmeye motive eden yöntem kullanabilmeleri açısından pedagojik ve metodsal şekilde eğitilmişlerdir. 
Biz biliyoruz ki, eğlence ve yaratıcılık öğrenme aşkı getirir, olumlu güdüleme özgüveni artırır. Çocuklar mutlu olmadıkları, eğlenmedikleri ortamda öğrenme gerçekleşemez 
Story Telling/ Drama /English in Art&Sport /Maths / Science İngilizce ana dersimizi destekleyen, pekiştiren yan ingilizce dersleridir. Hepsinin kazanımı ve hedefi farklıdır. Bütünsel olarak hedefimize ulaşmayı sağlarlar. Amacımız araştıran, Türkçeyi doğru kullanan, teknolojiyi bilinçli kullanabilen çift dilli nesiller yetiştirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder